Sådan skjules mine internetaktiviteter på offentlig WiFi

Privatliv på nettet er en legitim bekymring. Når du foretager din bank online, sender personlige oplysninger via e-mail og gemmer dokumenter på webservere, vil du bestemt ikke dele surfinghistorik, adgangskoder til webstedet eller downloads med alle andre, der bruger Wi-Fi-netværket. Der er nogle trin, du kan tage for at minimere risikoen, men i sidste ende er noget af din internethistorie uudsletteligt ætset ind på din harddisk.

Maksimering af privatlivets fred ved websurfing

Trin 1

Brug en webproxy til at surfe på nettet på en gratis Wi-Fi-placering. Når du bruger en proxy, er alt, der vises i routerens historie, proxysiden, ikke de websteder, proxyen giver dig mulighed for at se. Nogle populære fuldmagter er go-between.me, cleannsurf.info og vobas.com. Proxy-websteder åbner for at ligne en søgemaskine, men tekstfeltet midt på websiden er til den URL, du vil besøge inden for proxy-webstedet.

Trin 2

Surf på Internettet med Firefox i stedet for Windows Internet Explorer, og brug funktionen "Privat browsing". Den findes i filmenuen "Værktøjer".

Undgå at besøge websteder, der kan skade dit omdømme eller sider, hvor du efterlader følsomme eller private oplysninger. Forlad netbank for din personlige, sikre Wi-Fi, og brug bare det offentlige Wi-Fi til mere let browsing.