Konverter Audio til M4A i Mac OS X

En af de mange undervurderede funktioner i Mac OS X er evnen til at konvertere lyd til m4a direkte i OS X Finder - uden yderligere downloads eller tilføjelser. Ja, en MPEG-lydkoder er bygget direkte ind i Mac OS X, da versioner 10.7 og 10.8, 10.9, 10.10 (og udover selvfølgelig), hvilket betyder at du kan konvertere lyd direkte til dit skrivebord uden at bruge andre apps, og uden at købe noget andet, fordi koderen er gratis og bundtet i Mac OS.

OS X lydkoderen er bekræftet for at understøtte AIFF-, AIFC-, Sd2f-, CAFF- og WAV-filer, men også andre formater understøttes muligvis for m4a-konvertering. Det sker også meget hurtigt og producerer lydkvalitet af høj kvalitet, så lad os dykke ind og begynde at konvertere noget lyd.

Bemærk: Hvis du ikke kan se indstillingerne Encode i højreklikmenuen, kan du finde, at encoderen skal være aktiveret manuelt, før den bliver synlig på Mac'en. Det er en simpel proces, og det tager kun et øjeblik at aktivere via OS X System Preference muligheder.

Sådan konverteres lyd til M4A med Mac OS X Indbygget Encoder

Sådan bruges lydkonverteringsværktøjerne, der er indbygget i OS X:

 • Find den kilde lydfil (er), du vil konvertere
 • Højreklik på lydindgangsfilen og vælg "Kode valgte valgte lydfiler"
 • Vælg den Encoder-kvalitet, du vil bruge, menuen oversætter som følger:
  • Højkvaliteten er 128 kbps
  • iTunes Plus er 256 kbps
  • Apple Lossless er tabsløs
  • Talte podcast er 64 kbps
 • Angiv destinationen, ellers vil den default til samme sted som kildefilen
 • Klik på "Fortsæt" for at starte konverteringen

Lydkoderen er meget hurtig, og inden for få sekunder har du en m4a-fil klar til at importere til iTunes eller andre steder. Du kan også batchbehandle en gruppe lydfiler til at konvertere dem til m4a ved hjælp af dette værktøj. For at gøre det, skal du bare vælge en gruppe af filer i stedet for en og derefter i en gruppe vælg "Kode valgte filer".

At huske, at m4a-filer er stort set de samme som m4r-ringetone- og teksttonefiler, der er kompatible med iPhone. Hvis du søger at importere dem til en iPhone, skal du bare ændre .m4a-udvidelsen til .m4r før du importerer det tilbage til iTunes.

Den samme encodermotor i Mac OS X indeholder også evnen til at konvertere videofiler direkte fra Finder og gør dette værktøj endnu mere kraftfuldt. Et dejligt trick med det er at strippe video og komme op med et enkelt lydspor også.