Sådan repareres lyden på min bærbare computer

De fleste bærbare computere leveres med indbyggede højttalere, hvilket gør lydproblemer særlig frustrerende, fordi det er svært at inspicere højttalerne og se om der er åbenlyse problemer med strømforsyning eller ledninger. Mest sandsynligt er problemet dog med dine computerindstillinger eller måske en forældet eller defekt driver og ikke med højttalerne. Det er en god ide at kontrollere, om indstillinger eller drivere kan løse problemet, inden du prøver at åbne den bærbare computer eller give efter og købe eksterne højttalere.

Trin 1

Test lyden i mere end et program. Hvis lyd fungerer i nogle programmer, men ikke andre, kan "mute" -indstillingen være slået til i et eller flere programmer og bør slå lyden fra.

Trin 2

Skru op for lydstyrken på den eksterne lydstyrkekontrol. Det kan være på siden eller på forsiden af ​​din bærbare computer eller endda på tastaturet (nogle modeller har en berøringsfølsom strimmel øverst på tastaturet, som du måske ikke har indset styrer lydstyrken). Se også efter eventuelle "dæmpede" genvejstaster, som du ved et uheld har trykket på (symbolet ligner en højttaler med en diagonal linje igennem), og prøv at trykke på den igen for at se om lyden er gendannet.

Trin 3

Gå til dine lydstyrkekontrol ("Kontrolpanel", "Hardware og lyd", "Lydenheder", "Lyd" og "Juster systemvolumen"), og sørg for, at skyderen glides op under "Hovedlydstyrke", og at lydstyrken er ikke indstillet til "lydløs".

Trin 4

Genstart computeren, især hvis du for nylig har foretaget ændringer såsom installation af opdateringer eller servicepakker. Nogle gange skal en genstart finde sted for at nulstille enheder såsom højttalere.

Trin 5

Sæt et par hovedtelefoner i hovedtelefonstikket på den bærbare computer og se om du kan høre lyd på den måde. Hvis du hører støj i hovedtelefoner eller eksterne højttalere, men ikke de indbyggede højttalere, er enten dine drivere eller højttalerne problemet. Prøv at afinstallere driverne til dine højttalere i "Enhedshåndtering" og geninstallere dem ved at besøge din bærbare producents websted og downloade de opdaterede drivere, du har brug for.

Trin 6

Åbn "Enhedshåndtering" ved at gå til "Start", "Kontrolpanel" "System" og "Vedligeholdelse." Åbn "Sound" Video og Game Controllers, "og se om der registreres et lydkort. Hvis der er, men der er et gult spørgsmålstegn ved siden af ​​det, skal du højreklikke på det og gå til" Egenskaber "," Generelt "og" Enhedsstatus "for at se, hvordan du løser problemer. Du skal muligvis opdatere eller installere nye drivere fra din computerproducents websted. Hvis der ikke er noget gult spørgsmålstegn, skal du afinstallere og geninstallere driverne for at se, om dette løser problemet.

Geninstaller dine lydenhedsdrivere fra dit bærbarts brandwebsted, hvis der ikke registreres et lydkort. Det er muligt, at nogle nylige ændringer fjernede driverne og gjorde dine højttalere uopdagelige, så geninstallation af driverne skulle løse problemet.