Faldt en iPhone i vand? Sådan redder du det fra vandskade

Dunking en $ 650 elektronisk enhed i vand er en temmelig forfærdelig følelse. Standarden rådgivning er at tørre det og lægge det i nogle ris, så krydse dine fingre og vent. Men virker det faktisk? Efter en uheld at droppe min iPhone til en svømmetur i en pulje vand, hvor den var helt nedsænket, havde jeg den uheldige mulighed for at teste iPhone-i-a-risposen-hypotesen, og jeg har gode nyheder; det virker faktisk!

Her er netop det, jeg gjorde, og hvad jeg lærte af processen med at redde en iPhone fra omfattende vandeksponering med det gode gamle rispose-trick. Resultatet er en fuldt fungerende iPhone med nul vandskader.

6 ting, der skal gøres straks, hvis iPhone har vandkontakt

Vil du gemme din iPhone? Drop alt og gør dette først, før du sætter det i ris:

 1. Fjern fra vand så snart det er menneskeligt muligt (indlysende, ikke sandt, men alvorligt kan sekunder matter her, så bevæg dig hurtigt)
 2. Sluk iPhone'en øjeblikkeligt ved at holde tænd / sluk-knappen nede, indtil den lukkes
 3. Fjern alle tilfælde eller kabinet med det samme, da de kan fælde i fugt, skærmbeskyttere er fint at gå på medmindre der er en åbenbar vandboble
 4. Tør iPhone ud så godt som du kan bruge klud (t-shirt, strømper, hvad der er let tilgængeligt) eller et absorberende materiale. Tør skærmen, siderne og bagsiden ned. Vær særlig opmærksom på tænd / sluk-knappen, lydstyrkeknapperne, lydkontakten, højttalerne og mikrofonerne og lydudgangen, så prøv at få al synlig fugt gennemblødt
 5. Brug en Q-Tip, hvis det er muligt, for at forsøge at opsuge ekstra vand fra lydudgangen og i små sprækker. Hvis du er ude om eller ikke har nogen q-tips handy, kan en lille pind eller skarp blyant, der pokerer gennem en t-shirt eller bomuldsmateriale, også virke
 6. Afbryd alle hovedtelefoner, porte, opladere, USB-kabler eller tilbehør straks

Nu med alt synligt vand fjernet, er du klar til at sætte iPhone i en rispose (eller en pose silicagelpakker, hvis du tilfældigvis har en masse af dem).

Sæt iPhone i en forseglet taske fuld af ris

Ideelt set har du en pose fyldt med silicagelpakker, men hvem har det? I stedet har de fleste af os ris, og ris arbejder. Her er de grundlæggende krav:

 • En lynlås taske eller lignende, der er lufttæt
 • Ris, enhver generisk type, ideelt set ikke "beriget" (mere om det om et sekund)
 • Tålmodighed i mindst 36 timer

Fyld en lynlås låst taske ret fuld af ris, så hele iPhone vil blive dækket som i billedet nedenfor, så sætte iPhone i posen og forsegle den lukke med lidt luft i posen.

Enhver form for risværker, men forsøg på at undgå beriget ris, fordi årsagen er, at det som helst beriger det, efterlader en masse hvidt resterende pulver i posen, og det kommer også ind i portene og knapperne på iPhone. Beriget ris virker stadig (det er faktisk det jeg brugte), men da jeg nu ved, at det efterlader en masse mystisk hvidt pulver gunked på steder, vil jeg nok købe en pose med normal ris til eventuelle fremtidige vandmøder møder. Tålmodighedsdelen er den sværeste, og generelt jo længere venter du jo bedre det sandsynlige resultat, fordi du vil have alt vand inde i enheden helt absorberet af risen, før du forsøger at tænde den igen. Jeg forlod min iPhone i den lufttætte rispose i omkring 36 timer, men der er ingen skade i at lade den være i 48 timer. Enhver mindre kan arbejde, men det kan også være utilstrækkeligt, så derfor er længere bedre.

Succes! Gemt fra vandskade

Når du har ventet mindst 36 timer, skal du åbne risposen og tjekke iPhone. Hvis du har mistanke om, at iPhone har nogen resterende fugt tilbage i det hele, må du ikke tænde for den. Hvis alt ser godt ud, skal du fortsætte og tænde det som normalt. Hvis alt går godt, vil det tænde som normalt, og din iPhone har overlevet vandstøddet!

Her er min iPhone tændt for første gang efter en fuld nedsænkning i vand, det virker smukt som normalt og er tørt som det kan være:

Dette bør fungere for næsten alle tilfælde af alvorlig vandkontakt med en iPhone, selvom det naturligvis er tilfældet for situationer, hvor en iPhone blødder i vand, mens den slukkes i 15 minutter eller længere, vil sandsynligheden for genopretning sænke dramatisk. Ligeledes vil du have meget bedre opsving odds med ferskvand, end du ville med saltvand, simpelthen fordi saltvand er mere ætsende. Læskedrikke og klæbrige drikkevarer vil også være mere udfordrende, da de forlader flere rester rundt, men så længe det tørrer ud, vil det nok overleve, selvom du smider en cola eller kaffe på en iPhone.

Kontroller vandskader / væskekontakt sensorer

Når iPhone er tørret helt ud, skal du tjekke væskekontaktindikatorerne. Hver iPhone er udstyret med flere vandskadesensorer, der bliver røde, hvis der er kontakt med væske, og hvis de udløses, så er sandsynligheden for gratis reparationsservice ret slank, og garantien kan være toast. Du kan tjekke disse selv ved at kigge på følgende steder afhængigt af din iPhone model (billede via Apple):

Generelt hvis flydende sensorer udløses, er det dårlige nyheder, men det fine print i vandskadespolitikken antyder, at der er en vis grad af fleksibilitet til rådighed, så hvis du generelt er behagelig at håndtere dig, kan du få heldig, selvom din iPhone tilbragte en eftermiddagsrulle rundt i havbølger og har nu nogle skader selv efter at have blødt i ris i et par dage.

Hvad hvis vandskader opstod, og noget virker ikke?

Hvis iPhone har tørret ud, led vandskade, og garantiservice er frugtløs, er de fire ting, der mest sandsynligt vil gå galt, følgende:

 • Hjemmeknappen bliver ikke reagerende - prøv dette trick først, men hvis det er helt uresponsivt, kan du normalt komme forbi med skærmbilledet til hjemmeknappen som en løsning til at håndtere en knust hjemmeknap
 • Audio output er død - ingen simpel bruger alternativ eller reparation, overvej at bruge en USB baseret dock, hvis du vil lytte til lyd i stedet
 • Lydstyrkeknapper, lydknapper og tænd / sluk-knap virker ikke - du kan komme forbi uden at have lydstyrke og lydknapper, da begge er tilgængelige via software, vil strømknappen være et problem, men hvis det ikke reagerer så lad ikke iPhone løbe tør for batteriet
 • Mindsket berøringsskærmrespons - afhængigt af sværhedsgraden kan dette være tolerabelt eller forfærdeligt, hjælper det til tider at erstatte en skærm, så det ikke gør det, fordi problemet kan være dybere end blot skade på flydende krystaldisplay

Hvis der er sket vandskader, kan du altid prøve at tage iPhone til Apple for at se om de bytter den eller reparerer den gratis til dig, men uden AppleCare + er oddsene temmelig slanke, da standardgarantien ikke dækker vandskader og utilsigtet skade generelt. Når det er sagt, er der altid undtagelser, og til tider er reparationsomkostningerne alligevel rimelige, så det er altid et skød værd. Omkostningerne ved reparation er næsten altid billigere end en ny iPhone alligevel, så medmindre du er moden til en ny subsidieret kontrakt, kan det være den bedste ting at gøre.

Har du fået andre tips eller tricks til at gemme iPhone fra vandskader? Lad os vide i kommentarerne!