Sådan slukker du Apple TV

Er du færdig med at bruge dit Apple TV og vil slukke det? Måske er Apple TV tændt, men du er færdig med det og skal du slukke med dit tv? Ingen sved, men Apple TV er ikke som din gennemsnitlige enhed med en off-on-switch, som du måske har lagt mærke til nu.

I stedet for at slukke Apple TV i traditionel forstand, vil du faktisk sætte enheden i en dvaletilstand, hvor den er effektivt, indtil du går til at bruge den igen, når den bliver til igen. Lyd forvirrende? Det er ikke, det er faktisk rigtig nemt.


For det første indse, at Apple TV vil slukke sig selv, eller rettere sagt, sætte sig i søvn efter en periode med inaktivitet. Så hvis du ikke har brugt det i et stykke tid og slukker for tv'et, vil det slukke sig selv. Du kan også manuelt sove Apple TV via fjernbetjeningen og i appen Indstillinger også.

Slukning af Apple TV (4. generation) med fjernbetjeningen

Hvis du vil slukke for den nyeste Apple TV-model med en Siri-fjernbetjening, skal du blot gøre følgende:

  1. Tryk og hold Home-knappen nede i fem sekunder (Home-knappen på Apple TV-fjernbetjeningen ligner et lille tv eller en boks)
  2. På søvnskærmen skal du vælge Sove nu for at slukke Apple TV straks

Hvis du tænder det igen, er det bare at bruge fjernbetjeningen igen og trykke på knappen Home. Det genstarter ikke, det vågner igen til brug igen, hvilket stort set kan tænde det igen.

Sådan slukker du Apple TV (3. gen og tidligere) med fjernbetjeningen

Sådan slukker du den tidligere model Apple TV med en traditionel Apple TV-fjernbetjening:

  • Tryk og hold knappen Play / Pause i fem sekunder for at slukke for Apple TV

Afspilnings- og pause-knappen på den ældre Apple TV-fjernbetjening ligner din standard afspilnings- og pauseknap, med den trekantede trekant.

Sådan slukker du Apple TV fra Indstillinger

Den anden mulighed er at sætte Apple TV'et i dvale fra appen Settings, som slukker det øjeblikkeligt:

  • Åbn appen Indstillinger på Apple TV og vælg "Sove nu"

Når Apple TV er 'sovende', er det effektivt slukket, og det vil forblive den måde, indtil du tænder det igen. Det kan måske lyde lidt mærkeligt, men det virker som at sove en Mac eller mange andre enheder, hvor den i det væsentlige er slukket og trækker næsten ingen strøm.

En sidste ting at huske på er, at du kan justere, hvor hurtigt Apple TV slukker automatisk efter en periode med inaktivitet. For at gøre det skal du gå til Indstillinger, derefter til "Generelt" og justere indstillingen "Sove efter" for at tilpasse dine præferencer.