Sådan udelades harddiske og mapper fra Spotlight Index i Mac OS X

Spotlight er et vidunderligt træk ved Mac OS X, som giver dig mulighed for hurtigt at finde bogstaveligt talt alt på en Mac ved søgning, der indeholder filer, apps, mapper, e-mails, du hedder det, og Spotlight finder det, men nogle gange vil du ikke have alt at blive indekseret. Uanset om det er et eksternt backupdrev, en ridse disk, en mappe med midlertidige genstande eller bare en privat mappe med filer, som du ikke vil let finde gennem søgefunktionen, vil du opdage, at det udelukker drev, filer og mapper fra Spotlight er faktisk meget let.

Undgå specifikke elementer fra spotlight indeksering

Dette er langt den enkleste måde at udelukke noget fra Spotlight-søgninger universelt, og det virker i alle versioner af Mac OS X:

  • Start systemindstillinger fra Apple-menuen og vælg "Spotlight" -indstillingerne
  • Klik på fanen "Privacy"
  • Træk og slip mapper eller drev for at udelukke fra Spotlight-indekset, eller klik på ikonet "+" plus i hjørnet for manuelt at vælge harddiske eller mapper

Elementer, der trækkes i Spotlight-fortrolighedsvinduet, vises derefter som en liste i sektionen Beskyttelse af personlige oplysninger:

Eksklusive harddiske fra Spotlight Index

Tænk på fanen Privacy som en udelukkelsesliste, alt hvad der vises i denne liste, viser at det nu er udelukket fra Mac OS X-søgefunktionen. Dette gør det meget nemt at forhindre en harddisk fra at blive indekseret af Spotlight, fordi du udelukker hele drevet, skal du blot tilføje det til listen som vist her:

Uanset hvilken mappe eller drev der er listet, er den faktisk skjult fra Spotlight-indekset, hvilket gør indholdet ikke indekseret og vises ikke i nogen filsøgninger, uanset om det er fra den primære kommando- eller mellemrums-spotlight-menu eller søgning af Finder-vinduer. Dette er en meget bedre tilgang end at deaktivere Spotlight, hvis alt du vil gøre, er at skjule bestemte filer fra nysgerrige øjne. Hvis du ikke vil have Spotlight til at køre, når du tilslutter en ekstern harddisk, kan du bare tilføje den til den pågældende liste for at få den ikke indekseret (det betyder selvfølgelig, at det ikke kan søges med Spotlight, men også ).

Genfremsætte elementer til Spotlight Index

Hvis du på noget tidspunkt vil have disse genstande genindregnet og geninddrages i Spotlight-søgeresultaterne, skal du fremhæve dem i fanen Fortrolighed og slette dem med slettetasten eller ved at trykke på knappen "-" minus nederst til venstre . Fjernelse af elementer vil udløse mds og mdworker-processerne til at køre igen, og når de er færdige, kan de engang udelukkede filer søges i Mac OS X igen.

På sidenotat kan det være en nyttig fejlfindingstip, hvis du løber ind i lokalspecifikke problemer med Spotlight, især hvis du finder en fil eller mappe, fordi du udelukker elementer, og derefter genindbefatter dem, at mappen eller drevet bliver fuldstændigt genindført. vises ikke, når det skal være.