Sådan repareres et Sony stereoanlæg

Reparation af et Sony-stereoanlæg, som med ethvert stereoanlæg, kan være en skræmmende opgave, især for dem, der ikke har meget erfaring med at arbejde med elektronik. Mens der som altid er sikkerhedsforholdsregler, der skal tages for at sikre, at du ikke beskadiger noget af dit stereoanlæg, med det rigtige sæt instruktioner, er det fuldt ud muligt at både diagnosticere og løse de problemer, der måtte være til hinder for din stereoanlæg. Når du husker, selvfølgelig, at hver model af Sony stereoanlæg er unik, her er et par tip til at rette dit stereoanlæg.

Trin 1

Frakobl stereoanlægget. Fjern stereos beskyttende belægning for at få adgang til dens indre. Hver stereoanlæg har forskellige krav for at få adgang til dens interiør, men Sony-stereoanlæg er typisk designet med store plader, der dækker deres underside, der kan fjernes med en skruetrækker. Når pladen er fjernet, skal du finde stereosikringen, der er tilsluttet terminalen (sikringer er normalt farvestrålende plasttapper). Fjern sikringen fra terminalen med et fast træk, og hold tappen op til et eksponeret lys; du skulle se en lille ledning, der løber gennem sikringen. Hvis ledningen er ubeskadiget, er sikringen ikke problematisk, og du kan simpelthen returnere den til sin terminal. Hvis ledningen er brudt, er din sikring dog sprunget, og du skal udskifte den med en anden af ​​samme watt.

Trin 2

Sådan repareres et Sony stereoanlæg

Rør ved den ene ende af dit voltmeter til terminalen på din højttaler mærket "-," berør den anden ende af dit voltmeter til enhver udsat metaloverflade på stereoanlægget, og tænd både stereoanlægget og voltmeteret. Måleren skal indikere, at du har et komplet kredsløb; hvis den ikke gør det, er den positive ledning af din højttaler defekt, og du skal køre en ny højttalerkabel igen. Hvis det indikerer et komplet kredsløb på 12 volt, kører strømmen ordentligt, og der er ikke behov for yderligere vedligeholdelse.

Trin 3

Fastgør den ene ende af voltmeteret til terminalen på hver højttaler mærket "+" for positiv, og fastgør den anden ende af måleren til enhver udsat metaloverflade. Når du tænder både måleren og stereoanlægget, skal måleren indikere, at denne ledning modtager ringe eller ingen strøm. Hvis måleren angiver noget over 1 volt strøm, har du en defekt jordlinje og skal køre højttalerkablet igen.

Sådan repareres et Sony stereoanlæg

Brug en lille mængde elektrisk tape til at indpakke hver højttalerterminal individuelt på din stereomodtager. Typisk er Sony-stereoanlæg designet med højttalerterminaler, der efterlader ledningerne synlige, hvilket ofte får ledningerne til at komme i kontakt med hinanden. Kontakt på denne måde kan få en jordledning til at modtage mere strøm, end den burde, og kan derfor kortslutte stereoanlægget. Ved at dække hver terminal med elektrisk tape kan du sikre, at disse shorts ikke forekommer.