Sådan åbnes MXF-filer

MXF-filtypen er en forkortelse for "Material Exchange Format." Filer i dette format er en type mediefil (enten lyd eller video, afhængigt af en fils specifikationer) designet til at blive spillet på en computer. Du kan få adgang til MXF-filer ved at tilføje et par forskellige stykker software til din computer. Du kan vælge mellem specielle medieprogrammer, der understøtter MXF-formatet, eller du kan installere specialiserede codecs, der understøtter dette format.

Trin 1

Brug VLC Media Player (se Referencer 1). VLC Media Player er et let mediehjælpeprogram, der ikke bruger meget af din computers tilgængelige systemressourcer under afspilning af videofiler. Blandt de mange forskellige typer lyd- og videoformater, der understøttes af dette program, er MXF-formatet, så når du har VLC Media Player installeret på din computer, skal du bare trække din MXF-fil over toppen af ​​hovedprogramvinduet for at få den til at spille.

Trin 2

Brug XFReader (se Referencer 2). XFReader er et medieafspilningsprogram, der er designet specielt til at afspille MXF-filer. Det er ikke meningen som en erstatning for den almindelige medieafspiller-software, du bruger. XFReader er et program, som du i sidste ende bliver nødt til at købe, hvis du planlægger at bruge det kontinuerligt. Der er dog en 30 dages fuldt funktionel prøveversion tilgængelig på dens officielle hjemmeside.

Installer Avid Quicktime Codecs Light Edition 1.2.0 codec-pakken (se Referencer 3). Avid Quicktime Codecs Light Edition 1.2.0 tilføjer support til en række forskellige formater (inklusive MXF-filer) til dit system. Det er beregnet til at blive brugt på computere, der kører Avid-videoredigeringssoftwaren; Men fordi codec-oplysningerne er installeret i System32-biblioteket på din computer, kan alle installerede medieprogrammer, der ikke tidligere understøttede MXF-filformatet, nu kunne afspille dem uden problemer.