Sådan omprogrammeres en PCM

Elementer, du har brug for

  • PCM-scanningsværktøj

  • PCM-software

PCM (powertrain control module) er din bils indbyggede computer. Det styrer et utal af bilens funktioner, herunder emissionsspecifikationer, tomgangshastighed og bremsekontrol. PCM kan omprogrammeres for at forbedre bilens ydeevne eller for at rette en fejl, der påvirker en eller flere af bilens egenskaber negativt (bilproducenten opretter regelmæssigt opdateringer til PCM-softwaren), hvilket normalt udføres hos en forhandler. Du kan selv opdatere din bils PCM med det rigtige scanningsværktøj og den opdaterede PCM-software.

Få PCM-softwaren, der er specifik for dit mærke og din model - du kan downloade denne software online fra bilproducentens websted, eller du kan bestille en CD med softwaren på den. Begge disse muligheder indebærer normalt at betale et gebyr, selvom dette kan variere med forskellige bilfirmaer. Når du får din PCM-software, skal du sørge for, at den er specifik for dit nøjagtige mærke og år.

Tilslut scanningsværktøjet til din computer, og start PCM-softwareprogrammet for at overføre oplysningerne til scanningsværktøjet; nogle bilfirmaer kræver, at du validerer din bils VIN og andre oplysninger under hele denne proces. Når overførslen er afsluttet, skal du frakoble scanningsværktøjet og finde din bils PCM - da denne placering kan variere afhængigt af dit køretøj, skal du kontrollere brugervejledningen for den nøjagtige placering (den er normalt placeret omkring bilbatteriet). Efter lokalisering af PCM skal du finde OBD II-stikket på PCM (se også brugervejledningen her).

Tænd for din bils tænding, tilslut dit scanningsværktøj til OBD II-stikket på PCM og drej derefter scanningsværktøjet til "Til" -position. Afhængigt af bilens mærke skal du vælge flere specifikationer for dit køretøj (detaljer om motor og brændstof). Efter at have givet disse oplysninger via scanningsværktøjet, start dataoverførslen. Sørg for at holde scanningsværktøjet forbundet med PCM i hele denne proces; scanningsværktøjet advarer dig, når overførslen er gennemført.

Drej scanningsværktøjet til "Fra", når det advarer dig om, at det er færdig med at omprogrammere din PCM. Frakobl scanningsværktøjet fra OBD II-stikket, og slå derefter din bils tænding fra. Genstart bilen for at sikre dig, at koderne er installeret korrekt, og at der ikke er nogen advarselslys på din skærm.

Tips

Kontakt din bilforhandler for at finde ud af det specifikke scanningsværktøj, der kræves til din bil.