Sådan fejlfindes billyd med en poppende støj i højttalerne

Det er irriterende at tænde for bilstereoen og høre poppende lyde, mens du prøver at lytte til musik. Popper lyde i dine lydhøjttalere kan have en række forskellige årsager. I nogle tilfælde er problemet mindre og let løst. I andre tilfælde kræver problemet reparation af højttaleren, men det er ikke så svært at opnå. Det værste tilfælde kræver køb af en ny højttaler.

Udeluk andre problemer

Trin 1

Juster lydstyrken. At skubbe højttalere ud over deres grænse er ofte kilden til problemet. Prøv at sænke og justere lydstyrken og basniveauet for at se, om det hjælper med at stoppe de poppende lyde.

Trin 2

Flyt elektroniske enheder væk fra højttalerne. Strålingen fra mobiltelefoner og andre elektroniske enheder kan forstyrre signalet, og resultatet kan være irriterende poppende lyde i højttalerne. Fjern din mobiltelefon, og se om dette hjælper med problemet.

Kontroller ledningerne og tilslutningerne. Løse ledninger og forbindelser kan være synderen.

Problemer med højttalerne

Trin 1

Bestem hvilke højttalere, der laver poppelyde. Hvis poppestøj kommer fra selve højttaleren, kan den ene højttaler være dårlig, mens den anden højttaler er i orden. Poppende lyde kan være forårsaget af en lille rip eller tåre i højttalerkeglen. Tænd for radioen, og placer øret tæt på højttalerne i dit køretøj. Bed en ven om at hjælpe dig. Når du lytter til højttalerne, skal din ven manipulere lydstyrke- og tonekontrollerne. Find den højttaler, der popper.

Trin 2

Fjern grillen eller paneldækslet. Grillen eller dækslet holdes normalt på plads med stjerneskruer. Nogle paneldæksler og griller springer simpelthen af, når du lægger pres på.

Trin 3

Fjern den dårlige højttaler.

Trin 4

Undersøg højttalerkeglen for små revner og tårer. Reparer små revner og tårer i højttalerkeglen med let lim eller tape. Hvis keglen er fin, er problemet sandsynligvis spolen eller magneten. Dette er et mere alvorligt problem og kræver, at du udskifter højttaleren.

Geninstaller højttaleren. Sæt højttalergrillen på plads igen. Nyd musikken.