Desktop Imaging Software

Desktop-billedbehandlingssoftware bruges af informationsteknologiafdelinger og hjemmebrugere til at vedligeholde kopier af hele harddiske ved at skabe et billede af en computers data. Desktop-billedbehandlingsapplikationer, også kaldet disk-billeddannelsessoftware, kan bruges til at implementere programmer til nye computere og opdatere applikationer på eksisterende maskiner.

Data beskyttelse

Desktop-billedbehandlingssoftware giver backup- og gendannelsesmuligheder for computerbrugere og virksomheder. Applikationer opretholder kontinuerlige sikkerhedskopier via eksterne drev eller online lagring. Dette giver brugerne mulighed for at gendanne kopier af filer eller indholdet af et helt drev i tilfælde af hardwarefejl.

Softwareudrulning

Informationsteknologiafdelinger i organisationer bruger desktop-billeddannelsessoftware til at installere og administrere software på tværs af computernetværk. Applikationer, såsom Symantec Ghost og Acronis Snap Deploy, gør det muligt for it-medarbejdere at være mere effektive ved at lade dem overvåge mange computere på én gang i stedet for at skulle gå til skrivebordet for installation og opgraderinger. Hjemmebrugere kan også bruge software til at kopiere billeder af gamle computere til nye maskiner.

Diskhåndtering og fejlfinding

Nogle desktop-billedbehandlingssoftwareprogrammer giver it-afdelinger mulighed for at foretage fejlfinding af operativsystemproblemer på computere i netværk og på eksterne desktops. Programmerne giver også edb-supportfagfolk hjælp til at administrere drevbogstaverne på virksomhedsservere og opdage problemer i registreringsdatabasen og filsystemet.