Forskellen mellem HDMI-kabler i guld og nikkel

High definition multimedia interface blev udviklet i 2002 og tilbyder alle digitale højhastighedsforbindelser til komponenterne i et hjemmeunderholdningssystem ved hjælp af et enkelt kabel til video og op til otte lydkanaler. Med HDMI kommunikerer signalkilderne med HDTV'et til automatisk opsætning, one-touch-afspilning og internet support, når det er relevant. Forskellige producenter producerer en lang række HDMI-kabler med forskellige funktioner.

HDMI-kabler

HDMI-kabler opretter forbindelser mellem alle enheder i et hjemmeunderholdningssystem, der har HDMI-porte. Udstyret kan omfatte DVD-afspillere og -optagere, Blu-ray-afspillere, digitale videooptagere, kabel- og satellitmodtagere, AV-modtagere, spilkonsoller og HDTV-skærme. Computere, der har HDMI-porte, kan vise deres præsentationer på HDTV-skærmen eller yde internet support til enhver enhed i systemet, der bruger den. Alle tilsluttede komponenter kan kommunikere med hinanden via HDMI-kablet. Mange seere spekulerer på, om de har brug for nikkel- eller guldkabler for at få billeder af bedre kvalitet.

Guld og nikkel

Nogle producenter tilbyder HDMI-kabler i guld eller nikkel. Men belægningen på stikkene og kroppen på stikkene er den eneste forskel. Guld giver en bedre elektrisk forbindelse og korroderer ikke. For kabler, der bruges indendørs med varme og klimaanlæg, giver nikkel imidlertid tilstrækkelig forbindelse og korroderer muligvis aldrig. Valget af HDMI-kabler skal primært baseres på deres båndbredde og længde og derefter typen af ​​stik.

Kabelbåndbredde

HDMI-licens kræver kategori 1 eller standardkabler for at passere en båndbredde på op til 2,25 Gbps, som kan håndtere et 720p / 1080i (interlaced scan) signal. Kategori 2 eller højhastighedskabler skal passere op til 10,2 Gbps, som kan håndtere 1080p (progressiv scanning) signaler. Vælg en kabelkategori, der matcher din HDTV-skærm. For andre tilslutninger skal du bruge kategori 1 til udgange fra DVD-afspillere og kabel- og satellitmodtagere og kategori 2 til udgange fra Blu-ray og high-end spilkonsoller.

Valg af kabel

Et kabel, der opfylder dit systems krav til båndbredde og længde, kan have muligheder for forgyldte eller forniklede stifter. Da kablet opfylder de tekniske krav, afhænger valget af miljøforhold eller personlige præferencer. I et miljø med høj luftfugtighed eller store temperaturvariationer kan guldstikket fungere bedre uden korrodering. Men under normale forhold skal nikkel være tilstrækkelig. Nogle mennesker foretrækker måske de dyrere guldstik for deres udseende. Nogle producenter producerer kabler med højere båndbredde i forventning om fremtidige behov. Men disse kabler gør ingen mærkbar forskel på din skærmpræsentation.