Sådan frigives et Sprint Esn-nummer

Hvis du frigiver ESN på en Sprint-mobiltelefon, betyder det simpelthen, at du rydder mobiltelefonen til aktivering af en anden bruger. Dette kan skyldes, at du sælger det eller giver det til en anden Sprint-bruger. ESN står for "Elektronisk serienummer" og blev tildelt af producenten af ​​telefonen. Normalt er det et 11-cifret nummer, der ofte starter med bogstaverne "DEC" og er placeret under telefonens batteri. Frigivelse af ESN kan kræve lidt eller slet ikke arbejde, forudsat at visse kriterier er opfyldt.

Find ud af, om din telefon er knyttet til en bolig- eller forretningskonto. Hvis det er en boligkonto, vil ESN være klar, forudsat at to betingelser er opfyldt: Kontoen må ikke have nogen udestående økonomiske forpligtelser, og telefonen må ikke være rapporteret mistet eller stjålet. Hvis du har opfyldt disse kriterier, behøver du normalt ikke gøre noget andet.

Kontakt Sprint-forbindelsen hos det relevante firma for ESN-frigivelse, hvis din telefon er knyttet til en kommerciel multitelefonkonto. Dette kan også gælde, hvis telefonen er i din arbejdsgivers navn. Den person, der har ansvaret for at håndtere Sprint, kan have papirer til at indsende for at sikre korrekt frigivelse af mobiltelefonens ESN. Ifølge Sprint-brugerforaene har der været sjældne tilfælde, hvor optrapning til en supervisor hos Sprint har fået frigivelse på et tidligere tilknyttet virksomheds-ESN.

Ryd eventuelle ubetalte saldi. Hvis din konto har forfaldne saldoer eller ubetalte forsinkelsesgebyrer, gebyrer for tidlig opsigelse eller annulleringsgebyrer, skal du kontakte Sprint Kundeservice for at opfylde disse udestående forpligtelser. Du kan ikke få frigivelse af dit ESN, før dette er gjort. Få bekræftelse fra kundeservice, at din mobiltelefons ESN er ryddet, efter at din betaling er bogført.

Opdater mobiltelefonens status med Sprint. Hvis din mobiltelefon tidligere var mistet eller stjålet, og du havde rapporteret det som sådan, forbliver ESN blokeret. Et opkald til Sprint-kundeservice med korrekt kontoverifikation og din adgangskode giver dig mulighed for at få din ESN fra den "stjålne liste" og give mulighed for frigivelse. Telefonen ryddes derefter og kan sælges til eller aktiveres af en anden bruger.

Kontakt den tidligere Sprint-mobiltelefonejer, hvis du har købt en mobiltelefon med en blokeret ESN. Hvis du har købt din telefon fra en tredjepartskilde, der ikke er velrenommeret, kan du være ude af lykke. Hvis telefonen er rapporteret mistet eller stjålet af en person eller virksomhed eller har en balance, forbliver ESN blokeret for evigt. Sprint-brugerforumene er fyldt med disse historier, så det tilrådes skønsbeføjelse, når man handler med køb af en brugt telefon.

Tips

ESN'er er nu blevet erstattet med MEID-numre, da de er løbet tør for 11-cifrede ESN-numre. De samme overordnede regler bør dog gælde.

I forbindelse med virksomhedskonti er der i nogle tilfælde ikke behov for handling. I andre skal en formular udfyldes. Bestemt er det værd at tjekke med Sprint-forbindelsen hos dit firma, så du ikke løber risikoen for, at telefonen fejlagtigt rapporteres som tabt eller stjålet, og at ESN blokeres ned ad vejen.

Advarsler

Beskyt din konto mod tyveri. Hvis du sælger eller giver telefonen til en anden Sprint-bruger (og dit Sprint-telefonnummer stadig er aktivt), skal du sørge for, at du har deaktiveret telefonen. Du kan gøre dette ved at ringe til Sprint kundeservice. Ellers kan du deaktivere din telefon ved blot at aktivere en ny telefon på dit samme telefonnummer gennem Sprint kundeservice eller via deres online aktiveringssystem. Når telefonen er deaktiveret, er den sikker at sælge eller give væk.