Få en 3D Dock igen i OS X Yosemite (eller en Transparent Dock også)

Dock er blot en af ​​mange aspekter af Mac OS X-grænsefladen, der blev gennemgået og fladt i Yosemite. Borte er 3D Docks dage, den nye Yosemite Dock standard er at se ud som en fladere version, ligesom iOS Dock. Hvis du længer efter Dock med nogle dimensioner eller lidt gennemsigtighed, kan du bruge et gratis tredjepartsværktøj til at få 3D Dock tilbage i OS X Yosemite, eller du kan endda vælge at gøre Dock helt gennemsigtig.


Brug af CDock er nemt nok, det tager bare et øjeblik at vende tilbage til den ældre stil Dock på en Yosemite Mac. Der er ikke meget til denne, men fordi det ændrer en systemfil, kan du muligvis sikkerhedskopiere din Mac, før du bruger den, eller hvis du planlægger at grave rundt og udskifte nogen af ​​Dock-billedfilerne selv.

Gør Yosemite Dock 3D igen på en Mac

  1. Få CDock gratis fra Source Glem (klik på den grønne downloadknap)
  2. Udpak det app, du skal bruge til at højreklikke og vælg "Åbn" for at omgå Gatekeeper-begrænsninger
  3. Klik på undermenuen "Dock tema:" og vælg "Yosemite 3D", og klik derefter på "Apply"
  4. Dock opdateres og tændes 3D igen

Hvis du bruger Dark Mode, vil du finde Dock vender tilbage til en hvidere lettere Dock for at få 3D-gennemsigtigt udseende til det, da der nu ikke er nogen vej rundt det, men det er muligt, at et nyt mørkt tema vil oprettes for cDock i fremtiden.

Her er hvad de ligner ved siden af ​​hinanden, med 3D Dock på toppen, og den flade (mørke tilstand) Dock vist på bunden. Forøg kontrast er blevet aktiveret i disse skærmbilleder samt reducere gennemsigtighedsindstillingen:

Ændringen forbliver sat, indtil du enten vender tilbage til standarden, skifter tilbage til mørk tilstand og genstarter, eller når OS X Yosemite opdateres i en bredere systemopdatering, som derefter returnerer den til det flade udseende:

Hvis 3D ikke er dine ting, og den flade standard ikke gør det for dig, er der et par flere muligheder, du kan spille med, måske er det næste bedste en Transparent mulighed.

Gør OS X Yosemite Dock Transparent

cDock har også et Dock-tema til at omdanne Dock'en i OS X Yosemite til et gennemsigtigt panel, hvilket grundlæggende gør væk fra Dock-grafikken og bare gør ikonerne flydende over skrivebordsbillederne tapet:

  • Fra cDock skal du vælge undermenuen "Dock tema:" og vælge "Transparent" som din Dock-indstilling
  • Klik på Anvend for at nulstille og genstart docken

Sådan ser det ud:

Og her er hvad der ligner i fuld skærm med et komplet OS X Yosemite skærmbillede, der viser gennemsigtighed i vinduerne såvel som Dock:

Det er klart, at noget som en gennemsigtig, tredimensionel Dock, i forhold til en flad dock, er mere en personlig præference ting, og det vil ikke forstyrre brugervenlighed som noget som manglen på standardkontrast til brugergrænsefladeelementer i det overordnede Yosemite-udseende. Ikke desto mindre synes mange brugere udseendet af den gamle Dock nok til at ønske ændringen.

Hvis du stadig ikke er sikker på cDock for at tilpasse Docks-udseendet i OS X, viser videoen nedenfor, hvor simpelt det er at bruge:

Foretrækker du den nye flade Dock-udseende, gennemsigtige Dock eller den ældre stil 3D Dock? Er du ligeglad med, hvad Dock ser ud? Jeg har min indstilling til automatisk skjul, så det er ikke noget jeg bemærker meget, i det mindste i forhold til nogle af de andre mere dramatiske grænsefladeændringer, der er bragt til Mac med OS X Yosemite.