Sådan spores en Hotmail-e-mail-adresse

Hotmail (fuldt navn: Windows Live Hotmail) er en online e-mail-tjeneste, der tilbyder gratis konti. Når en bruger sender en e-mail fra en Hotmail-adresse, holder Hotmail styr på den IP-adresse (Internet Protocol), hvorfra e-mailen blev sendt. Modtageren kan slå den IP-adresse op og derefter bruge en gratis IP-lokaliseringstjeneste til at få flere oplysninger om den fysiske placering af afsenderens meddelelse.

Trin 1

Start din e-mail-klientapplikation til den konto, hvor du modtog beskeden fra Hotmail-adressen. Den specifikke måde at udføre dette trin på afhænger af din e-mail-klient. For eksempel til Yahoo! Mail, start en webbrowser og naviger til "http://mail.yahoo.com." Indtast dit brugernavn og din adgangskode, og tryk derefter på "Enter".

Trin 2

Åbn meddelelsen, hvis IP-adresse du vil finde. For eksempel til Yahoo! Mail, klik på emnet for meddelelsen.

Trin 3

Få din e-mail-klient til at vise de fulde overskrifter til meddelelsen. For eksempel til Yahoo! Mail, klik på rullemenuen "Handlinger", og vælg derefter "Se fulde overskrifter." Der åbnes et nyt vindue, der viser meddelelsen med alle dens overskrifter.

Trin 4

Find den sidste linje startende med "Modtaget: fra" før meddelelsens brødtekst. Afsenderens IP-adresse er angivet på denne linje mellem firkantede parenteser.

Trin 5

Åbn et nyt webbrowser-vindue, og naviger derefter til forespørgselssiden for en IP-adresselokaliseringstjeneste. Mange sådanne gratis tjenester er tilgængelige (se Ressourcer).

Trin 6

Skriv den IP-adresse, du vil finde, i forespørgselsformularen. For eksempel, for Geobytes, skriv IP-adressen i det tomme tekstfelt ud for "IP-adresse, der skal findes", og klik derefter på "Send".

Find den geografiske placering inden for resultatsektionen på den samme webside. For eksempel viser Geobytes den omtrentlige breddegrad og længdegrad for den aktuelle placering af IP-adressen. Det viser også et Google Maps-gadekort nederst på resultatsiden.