Sådan kopieres og redigeres dvd'er

Filmene på DVD'er er digitale filer, der er ligesom computerfiler. På grund af dette er det muligt at kopiere filerne og derefter redigere filmene for at optage på en anden disk, forudsat at du har den rigtige software. Husk, at kommercielle dvd'er normalt har kopibeskyttelse, der forhindrer dig i sådan redigering og duplikering. Men du kan kopiere, duplikere og redigere DVD-film, som du selv har produceret.

Trin 1

Læg DVD'en i dit computers diskdrev, og åbn disken i et vindue. På en Windows-computer skal du gå til "Kontrolpanel" og derefter "Computer" for at finde disken; det vises på skrivebordet på en Mac.

Trin 2

Find den primære DVD-filmfil på disken - den bliver den største videofil - og træk den til skrivebordet for at kopiere den. Der kan være flere filmfiler på den ønskede disk. Træk i så fald dem alle.

Trin 3

Åbn softwareprogrammet til videoredigering på din computer. Et program, der direkte arbejder med DVD-brænding, som Roxio eller iDVD, fungerer bedst (se Ressourcer).

Trin 4

Importer filmfilerne til redigeringsprogrammet; kommandoen "Import" er ofte placeret i menuen "Filer", hvor du vælger filerne fra en liste. Du kan muligvis også trække filerne til applikationen.

Trin 5

Fremhæv et segment af videoen i applikationens storyboard ved at holde museknappen nede og trække markøren hen over den. Træk denne video ind i programmets projektvindue, hvis du vil have den på DVD'en.

Trin 6

Træk et fremhævet klip eller en videofil til et andet afsnit af storyboardet, hvis du vil flytte det til et andet tidsrum på DVD'en. Hvis du vil slette klippet, skal du trykke på "Slet" -tasten.

Trin 7

Læg en tom, skrivbar DVD ind i dit DVD-brænderdrev.

Klik på knappen "Brænd" eller "Udfør" i applikationen for at optage den redigerede film til DVD'en.