Sådan loddes en SMD-LED

Den lille størrelse af SMD (Surface Mount Device) -komponenten og det begrænsede arbejdsområde på printkortet (Printed Circuit Board) er de udfordrende dele af SMD-lodning. Den bedste tilgang er at skaffe det rette udstyr og planlægge processen, inden du rent faktisk begynder. Arbejde med en LED (Light Emitting Diode) er ikke anderledes end at arbejde med andre SMD-komponenter, bortset fra at LED'en er retningsbestemt. Korrekt installation af LED afhænger af lodning af den korrekte ende af komponenten til den korrekte pude (fastgørelsespunkt) på printkortet.

Forberedelse

Trin 1

Tjek dokumentationen til loddejernet, og sørg for, at temperaturfunktionen gælder for den type lodde, du vil bruge. For eksempel er smeltepunktet for Sn99 blyfri loddemetal 440 grader Fahrenheit, men SMD-komponenten og PCB-puden skal også opvarmes til den temperatur. På grund af varmeoverførsel og spredning skal jernet levere meget mere end 440 grader Fahrenheit.

Trin 2

Placer spidsen af ​​den rigtige størrelse i strygejernet i henhold til størrelsen på PCB-arbejdsområdet og elektroderne. En smal, flad spids er ideel til SMD-lodning, men en mindre spids betyder også, at der tilføres mindre varme til loddeforbindelsen. Omvendt kan et større tip overføre mere varme, men det kan være besværligt og kan beskadige lysdioden, de omgivende komponenter og printkortet.

Trin 3

Få det rigtige lodde. Match loddetypen med loddet på printkortet (hvis det forbehandles med loddet). Blyfri loddemetal indeholder ofte sølv (Ag) eller tin (Sn) og har en højere smeltetemperatur end 40 procent bly (Pb) lodde. Desuden er en flux-core loddemetal med en tyndere diameter ideel til SMD-komponenter.

Trin 4

Identificer katoden på LED'en ved at henvise til LED-databladet. Der skal være en linje eller anden markering trykt i den ene ende af LED'en, der angiver katoden. Ligesom standarddioder skal LED'er orienteres i en bestemt retning for at fungere korrekt. Du har muligvis brug for et forstørrelsesglas for at hjælpe dig med at se markeringerne.

Kontroller, at du vil lodde katodeenden af ​​LED'en på den korrekte pude på printkortet. Gennemgå dit skematiske eller PCB-layout for katodeoplysninger. Nogle printkort kan endda have markeringer for komponenter, og du vil se katodelinjen.

Lodning

Trin 1

Rengør elektroderne på printkortet, hvor LED'en vil blive loddet. Når du har sat beskyttelsesbriller på, kan du berøre det opvarmede loddejern til dem, smelte loddet, eller du kan forsigtigt skrabe dem med en hobbykniv. Hvis printkortet har blotte kobberpuder, skal du muligvis anvende en lille mængde lodde på dem.

Trin 2

Saml lysdioden op med en pincet og placer katodeenden på den rigtige pude på printkortet. Centrer hver ende af LED'en på hver pude. En lille del af hver pude skal stadig vises.

Trin 3

Rengør jernspidsen, og påfør forsigtigt en lille smule lodde. Mens du holder LED'en med en pincet, skal du placere jernspidsen samtidigt på enden af ​​LED'en og på puden. Loddet skal smelte og flyde mellem LED og pude. Fjern jernspidsen langsomt fra leddet. Bliv ved med at holde LED'en med en pincet i nogle få sekunder til. Fjern pincet; LED'en skal forblive på printkortet.

Trin 4

Placer jernspidsen i den anden ende af LED'en, og sørg for, at den berører LED og puden på samme tid. Skub en længde af loddetråd under spidsen af ​​strygejernet ved krydset mellem LED og puden. Du skal se loddet strømme og danne leddet. Fjern langsomt jern- og loddetråden.

Trin 5

Påfør loddet igen på den anden side af lysdioden. Den oprindelige loddeforbindelse var bare for at holde komponenten på plads og er muligvis ikke helt solid.

Sådan loddes en SMD-LED

Undersøg din lodning. Sørg for, at hver side af lysdioden er fast forbundet til hver pude uden huller. En ideel loddeforbindelse vil se ud som en 45 graders hældning fra puden til LED'ens øverste kant med en indadgående kurve.