Ham radioudstyr til begyndere

Rummet hvor skinkeradiooperatører opsætter deres udstyr kaldes et skur. Udstyr til hytten kan købes nyt eller brugt, og de teknisk tilbøjelige kan bygge deres eget med sæt. Forskellige klasser af skinke-radiooperatørlicenser tildeles forskellige båndrettigheder med tilsvarende tilladte frekvenser, og det kan begrænse det udstyr, du kan bruge. Medlemmer af skinkeradioklubber kan hjælpe dig med at vælge udstyr og komme i gang i din nye hobby.

Modtager

Ham-radiooperatører lytter meget, ikke altid taler eller sender. En scanningsmodtager er en kortbølge- eller "SW" -radio, der søger forskellige frekvenser for at finde en aktiv. Du kan få enten en bordplade eller en "base" -model eller en håndholdt bærbar model. Mange modtagere har hukommelsesbanker til at gemme favoritfrekvenser. "HF" eller højfrekvensbåndet er det bedste til at skabe "DX" eller langdistancekontakter over hele verden.

Transceiver

En transceiver er en kombineret modtager og sender. To meter, enkeltbåndsmodeller er de mest populære, men du kan få dobbelt- og trebånds-modtagere for flere muligheder, selvom de kræver opgraderede licenser.

"HT" står for "håndholdt transceiver", og det er et godt valg til at begynde med, fordi du kan bære det med dig, mens du bliver fortrolig med at bruge teknologien. De er også mere overkommelige.

Lineær forstærker

Ham-radiooperatører bruger en lineær forstærker til at øge transmitterens signalstyrke. I USA tillader FCC maksimalt 1.500 watt på amatørfrekvenser. FCC kræver, at du kun bruger den nødvendige strøm til en "QSO", som er udtrykket for kontakt eller samtale mellem to radiooperatører. Fordelen ved at bruge en forstærker er, at en fjern kontakt ikke behøver at anstrenge sig for at høre dig.

Antenne

Basestationens antenner er retningsbestemte eller retningsbestemte. Omnidirektionelle antenner udstråler signalet ligeligt, mens retningsbestemte antenner stråler i koncentreret retning. Kablet, der forbinder radioen med antennen, kaldes en fødelinje. Støttestrukturen er bommen, og de tværelementer, den understøtter, er arrangeret i henhold til de frekvenser, den vil samle op.

Mobilenheder bruger piskantenner, der kan udskiftes med forskellige bånd.