Hvad betyder fuldtekst?

Fuldtekst henviser til online tidsskrifter, der gengiver hele indholdet af artikler online i et søgbart format. Fuldtekst kan have nogle begrænsninger afhængigt af udgiveren og databasen, inden for hvilken filen findes.

Definition

Fuldtekst defineres i sammenhæng med online ressourcer af Duke University-biblioteket som en ressource, der har hele teksten tilgængelig online til læsning og søgning i stedet for blot en citering eller et abstrakt. Fuldtekst kan anvendes på en enkelt artikel, en hel tidsskrift eller en database med tidsskrifter, der er tilgængelige på internettet.

Materiale

Fuldtekstfiler inkluderer alle de originale data, der er leveret i den originale periodiske online inklusive fodnoter, billeder og bibliografiske oplysninger.

Begrænsninger

Afhængig af begrænsningerne for bestemt kildemateriale er fuld tekst muligvis ikke tilgængelig for alt materiale online på samme tid. "Aktiv fuldtekst" betyder, at et tidsskrift har fuld tekst frem til den aktuelle dato, "fuldtekst" refererer normalt til den fulde tekst i en artikel, der leveres op til en bestemt dato. "Embargoed" -filer tillader kun fuld tekst efter en bestemt dato, der er indstillet af udgiveren.