Sådan nulstilles Bluetooth-hardwaremodulet på Mac OS X til fejlfinding af udfordrende Bluetooth-problemer

Bluetooth giver mulighed for trådløse enheder som tastaturer, mus, højttalere, trackpads, der skal bruges sammen med Mac'en, og mens de normalt fungerer fint, kan nogle gange specifikke Bluetooth-problemer opstå og være meget frustrerende for fejlfinding. Måske er det en vedvarende afbryder enhed, måske er det en enhed, der nægter at anerkende en bestemt Mac eller omvendt. Sommetider afbrydes forbindelsen og genopkobling med nye batterier eller ødelæggelse af Bluetooth-præferencerne, og en reset af SMC er nok til at løse problemet, men andre problemer fortsætter stadig. I stedet for at give op, er en anden fremgangsmåde til fejlfinding, især stædige Bluetooth-problemer, at nulstille Macs Bluetooth-modulet ved hjælp af en lille kendt fejlretningsmenu.

Få adgang til skjult Bluetooth-fejlretningsmenuen i Mac OS X til nulstilling af hardwaremodul

Husk på, at dette vil afbryde alle Bluetooth-enheder på Mac'en, så hvis du kun har et Bluetooth-tastatur og en mus, vil du midlertidigt miste muligheden for at bruge disse enheder, når Bluetooth-hardwaremodulet er nulstillet.

  1. Fra OS X-skrivebordet skal du holde nede Skift + Option-tasterne og derefter klikke på Bluetooth-menupunktet for at afsløre den skjulte Debug-menu
  2. Vælg "Reset Bluetooth-modulet" fra menuen Fejlfinding
  3. Når du er færdig nulstillet, genstart Mac'en som sædvanlig og gå igennem processen med at forbinde Bluetooth-enheden (e) til Mac'en som du typisk ville, alt skal nu fungere fint

Du vil bemærke, at der findes flere andre muligheder i Bluetooth Debug-menuen, herunder loggningsfunktioner, evnen til at fabriksindstille alle BT-tilsluttede Apple-enheder og evnen til at fjerne alle BT-tilsluttede elementer i et fald, disse muligheder kan være nyttige til andre scenarier, men for fejlfindingsformål synes nulstillingen at være mest værdifuld.

Husk, at hvis en Bluetooth-enhed er for langt væk, danne Mac, kan det også have problemer med at oprette forbindelse til computeren. Du kan overvåge forbindelsesstyrken på Bluetooth-enheder med dette trick, hvis du er usikker på signalkvaliteten.

Dette skal ikke gøres ofte, da Bluetooth typisk er temmelig pålidelig på Mac'en, men jeg var nødt til at nulstille Bluetooth på en MacBook Pro for nylig efter at have brugt en PS4-controller med Mac'en og senere forsøgte at tilføje en lignende PS3-controller, som nægtede at blive opdaget af Mac. Nulstilet trick fungerede, og nu arbejder begge gaming controllere sammen med Mac som forventet.

Takket være vores ven Keir over på MacKungFu for at opdage tilgang til fejlretning menupunktet, bør dette være nyttigt for alle, der har fumlet gennem fejlfinding af Bluetooth-problemer.

Disse fejlretnings- og nulstillingsindstillinger synes at være tilgængelige kun for de nyeste versioner af OS X, men hvis du finder det, fungerer det i noget før El Capitan fortæl os i kommentarerne.