Fix unormalt langsom mappe åbning og mappe Populere i OS X 10.10.3

Nogle Mac-brugere har oplevet en række ydeevneproblemer med OS X El Capitan og Yosemite, lige fra en træg og problematisk Finder, til WindowServer, der bliver skør ved at pege processoren til forskellige wi-fi-problemer. Mens OS X 10.10.3 har hjulpet med at løse nogle af problemerne, ser det ud til, at et andet problem har dukket op for en udvalgt gruppe af brugere, hvor åbning af en mappe er utrolig langsom og tager flere sekunder, før indholdet af en mappe udfyldes. Den meget langsomme mappens åbningserfaring kan ske i en hvilken som helst Åbn eller Gem dialogboks eller Finder i OS X, eller næsten hvor som helst du måske arbejder med filsystemet på Mac.


I modsætning til nogle af de andre Finder-problemer spiser Finder-processen normalt ikke meget CPU eller crash gentagne gange, det er bare usædvanligt langsomt, når du læser mappevisninger, fylder filer og åbner mapper . Denne forskel i adfærd er vigtig at bemærke, selv om der er lidt skade ved at følge nedenstående fejlfindingsture ud over dem der tilbydes her, hvis du støder på flere problemer med Finder i OS X.

Fastgøring af langsom mappeåbning og langsom mappe, der sporer i OS X

Hvis du er en af ​​brugerne, der oplever dette problem med langsom mappeindlæsning i OS X 10.10.3 eller nyere, kan du sandsynligvis løse det ved at dræbe clouddemonen og udskille et tilhørende sæt af beskadigede CloudKit-metadata. Da du vil ændre filer, bør du først sikkerhedskopiere din Mac før du begynder.

  1. Fra OS X Finder skal du trykke på Command + Shift + G for at kalde Gå til mappe og indtaste følgende sti:
  2. ~/Library/Caches/CloudKit/

  3. Sorter mappen efter navn og træk de følgende tre filer til skrivebordet (eller i papirkurven, hvis du er fortrolig med det): CloudKitMetadata, CloudKitMetadata-shm, CloudKitMetadata-wal
  4. Nu skal du afslutte cloudd-processen for at opdatere den. Dette kan gøres i Activity Monitor (/ Applications / Utilities /) ved at søge efter "cloudd" (ja, to d's) eller via terminalen

Besøg Finder og en mappe, der var langsom at tegne indhold, og indkald en dialogboksen Åbn / Gem igen, alt skal være hurtigt som normalt og som det er meningen nu, hvor skyen er opdateret og den beskadigede metadatafil er blevet fjernet.

For Mac-brugere, der er komfortable med kommandolinjen og bruger jokertegn med kommandoen rm (risikabelt for nybegyndere!), Kan ovennævnte proces forkortes dramatisk med følgende syntaks, der udføres i Terminal:

rm ~/Library/Caches/CloudKit/CloudKitMetadata*;killall cloudd

Denne løsning, såvel som årsagen til problemet som en korrumperet cloudd database, blev opdaget på hbang.ws. Hoveder op til dem til beslutningen, lad os vide, om dette virker for dig.

Dette problem synes at fortsætte tilfældigt i moderne versioner af OS X, herunder OS X 10.11.1 EL Capitan