Fejlfinding af en bærbar computer med en sort skærm

At møde en sort skærm, når du ved, at din computer er tændt, er den slags oplevelse, som enhver bærbar bruger frygter. Problemer med LCD-skærme til bærbare computere er dog noget almindelige og kan undertiden afhjælpes uden en tur til værkstedet. Hvis din skærm er mørk, men din computer kører, ligger fejlen sandsynligvis på skærmen, ikke selve maskinen. Følg et par enkle trin for at se, om din bærbare computer har brug for en professionel reparationstekniker.

Slå en vilkårlig tast for at se, om din bærbare computer er i dvaletilstand, eller om du fejlagtigt har aktiveret adgangskodefunktionen på din computer.

Kontroller skærmens lysstyrkejustering. Hvis dette ved et uheld bliver slået helt ned, vises skærmen sort.

Tryk på "Fn" -tasten og en af ​​funktionstasterne øverst på dit tastatur (sandsynligvis F5) for at sikre dig, at din bærbare computers prioritet er indstillet til den indbyggede skærm og ikke en ekstern skærm. Hvis dette ikke løser problemet, skal du trykke på begge taster igen for at nulstille prioriteten til det oprindelige niveau.

Kontroller omskifteren til lukning af låg, som regel placeret nær hængslerne. Hvis det ikke fungerer eller er snavset, kan det forhindre din LCD-skærm i at lyse, når du åbner den bærbare computer. Bemærk, at nyere maskiner muligvis har en magnetkontakt snarere end en knap.

Vip din bærbare skærm langsomt frem og tilbage, på udkig efter et svagt billede. Hvis du kan opdage en, er problemet sandsynligvis et defekt baggrundslys eller inverterkort.

Undersøg din skærm nøje for fysisk skade. Hvis du ser revner eller chips i overfladen, uanset hvor lille, skal skærmen udskiftes.

Advarsler

Toshiba advarer aldrig om at røre ved et ødelagt LCD-panel, da væsken indeni kan forårsage alvorlig personskade, hvis den kommer i kontakt med din hud.