Traditionelle rumænske spil

Rumænske børn spiller spil ligesom børn alle andre steder i verden. Faktisk ligner nogle af disse spil meget de spil, der spilles i andre lande. Rumænske børn har for eksempel flere versioner af gemmested.

Vand og ild

"Vand og ild" er navnet på et populært spil i Rumænien. Det ligner meget det amerikanske spil "Hot and Cold". En spiller forlader rummet. Når han er gået, skjuler de andre spillere et objekt. Den søgende vender tilbage til rummet for kun at finde objektet styret af spor fra andre spillere som "ild", hvis han er tæt på, eller "vand", hvis han er længere væk.

Blomster

Dette spil kræver en stor gruppe børn. Der vælges en engel, en djævel og en gartner. Englen og djævelen bevæger sig væk fra hovedgruppen, og gartneren giver de andre børn navnene på blomster. Englen ankommer og beder om en bestemt blomst. Hvis et af børnene er opkaldt efter denne blomst, skal han rejse med englen; ellers forlader englen alene. Derefter er det djævelens tur til at bede om en bestemt blomst. Vinderen er den spiller, der har flest blomster.

Den blinde gamle kvinde

I dette spil er et barn bind for øjnene. De andre spillere danner en cirkel omkring hende. Denne spiller skal prøve at genkende de andre spillere ved at røre ved dem. Spillere, der genkendes, skal slutte sig til hende i midten af ​​cirklen, og spillet fortsætter.

Små kaniner

Dette spil ligner "Musical Chairs" i USA. Børnene sidder på stole eller andre genstande i en cirkel. En person er i centrum. Denne person reciterer et digt, og når de er færdige, handler alle steder for at finde et andet sæde. Den person, der er tilbage uden plads, skal gå til centrum for at recitere et digt.