Kabelmodem vs. Telefonmodem

Valget mellem et telefonmodem og et kabelmodem afhænger af en række faktorer. Kabelmodemer bruger fiberoptisk teknologi til at få adgang til Internettet. Telefonmodem er afhængige af telefonlinjer. En internetbruger bør overveje omkostninger, hastighed, pålidelighed og tilgængelighed, inden han vælger et modem.

Koste

Brug af et kabelmodem er dyrere end et telefonmodem. Kabelinternetfirmaer leverer modemet gratis, men opkræver betaling for installation. Telefonmodemer installeres på computere og har ingen gebyrer for installation. De månedlige omkostninger ved telefonmodemtjeneste er ofte meget billigere sammenlignet med kabelmodemtjeneste.

Fart

Det er meget hurtigere at gennemse websider, downloade filer og spille onlinespil, når du bruger et kabelmodem. Kabelmodemer har en højere båndbredde end telefonmodemer, fordi de kan overføre store mængder information ved hurtige hastigheder med fiberoptisk teknologi.

Pålidelighed

I modsætning til kabelmodem er telefonmodem ikke altid forbundet til internettet. De stopper indgående telefonopkald, og deres forbindelse til Internettet kan være sporadisk. For folk, der har brug for pålidelighed, er et kabelmodem et bedre valg.

Tilgængelighed

Et telefonmodem kan bruges i ethvert hjem, der er tilsluttet et telefonnetværk. Kabelmodemer kan kun bruges i områder, hvor et kabelinternetfirma tilbyder service.