Bertrand Serlet fra Mac OS X Fame forlader Apple

Apple meddelte i en pressemeddelelse i dag, at Bertrand Serlet, senior vicepræsident for Mac Software Engineering, og en af ​​de førende skabere og udviklere af Mac OS X, forlader virksomheden. Her er Serlet ved hans afgang:

"Jeg har arbejdet sammen med Steve i 22 år og har haft en utrolig tid til at udvikle produkter på både NeXT og Apple, men på dette tidspunkt vil jeg fokusere mindre på produkter og mere på videnskab"

Med sit sted er Craig Federighi, Apples nuværende vicepræsident for Mac Software Engineering. Serlet har dette at sige om hans efterfølger:

"Craig har gjort et godt stykke arbejde med Mac OS-holdet i de sidste to år, Lion er en stor udgivelse, og overgangen skal være sømløs."

Dette er selvfølgelig ret store nyheder for Mac-platformen, da Mac OS X Lion skal udgives i sommer. John Gruber fra DaringFireball beskriver Bertrand Serlet som "en af ​​de gode fyre" og siger: "Det er svært at overvurdere, hvor indflydelsesrig han har været i oprettelsen af ​​kerne-OS og kakobiblioteker. Han har bygget, revideret, itereret og forbedret dette system siden 1989. "

Nogle tager dette som et dårligt tegn til Mac, herunder flere tech tabloids, som jeg ikke vil gribe sammen med, der foreslår alle former for konspirationsteorier og mere end-of-the-Mac type scenarier, der er lige så latterlige. Jeg køber ikke den ide, og heller ikke skal du, Mac'en naturligvis udvikle sig, men næsten helt sikkert være i mange år fremover.

Du kan læse hele pressemeddelelsen på Apple.com.