Min iMac læser ikke cd'er

Alle optiske iMac-diskdrev er slot-loading-drev, hvilket betyder, at disken sættes i en slot, der direkte føres ind i computeren, snarere end at blive placeret på en diskskuffe, der trækkes ind i computeren. Der er flere grunde til, at et iMac-slot-drev pludselig kan stoppe med at læse cd'er. Defekt hardware, en ujævn overflade, ridser på en disk og en disk, der sidder fast i det optiske drev, kan alt sammen medføre, at et cd-drev ikke længere reagerer. Der er flere forskellige fejlfindingsteknikker, som du kan gøre for at hjælpe dig med at lokalisere problemet og få din iMac tilbage til at læse cd'er igen.

Trin 1

Test en DVD i det optiske drev. Dit drev kan være defekt. Det optiske drev på en iMac har to lasere: en til læsning af cd'er og den anden til læsning af dvd'er. Hvis en DVD fungerer, men en CD ikke, skal du overveje at udskifte drevet eller få et eksternt drev til det ikke-fungerende format.

Trin 2

Placer iMac på en plan overflade. Hvis iMac ikke er vandret, kan lasere på det optiske drev muligvis ikke læse cd'en korrekt.

Tjek din CD for ridser eller snavs. Cd'er med sådanne mangler bliver vanskelige at læse i optiske drev.