Sådan låser du iPad-orientering i iOS 4.2

Opdatering: Du kan nu aktivere låseknappen til iPad orientering i iOS 4.3. Dette gør det muligt at justere sideknappen for at være enten en rotationslås eller en lydknap. Højt anbefalet!

IPad-orienteringslås var tidligere styret af en kontakt på siden af ​​enheden, da iOS 4.2-orienteringslåskontakten er blevet ændret til en stødkontakt, som fungerer som iPhone og iPod touch. Så nu hvad? Hvad hvis du vil have din iPad-skærm låst i vandret eller lodret tilstand?

Sådan låser du skærmretningen i iPad iOS 4.2

Sådan låses du iPad-skærmens orientering:

  • Hold iPad i den retning, du vil låse (lodret eller vandret)
  • Dobbeltklik på Home-knappen nederst på iPad for at hente opgaverne
  • Stryg højre på task switchen for at hente iPod og iPad-kontrollerne, og orienteringslåseknappen er placeret til venstre
  • Tryk på orienteringslåseknappen (se skærmbillede ovenfor) for at låse den aktuelle orientering på plads
  • Tryk på knappen Hjem for at afslutte

Låsning af skærmens orientering via software som denne er let, når du ved hvordan man gør det, men fra et brugeroplevelsesperspektiv kan det være lidt forvirrende at ændre funktionaliteten af ​​en hardwareknap, efter at den er blevet etableret. Bare kom ind i den nye vane, og alt vil være godt.

Jeg vil have min iPad orientering hardware switch tilbage!

Apple vil tillade, at iPad-sidekontakten kan justeres mellem enten en Mute-knap eller Orienteringslås i IOS 4.3, Beta er nu tilgængelig for udviklere, og en offentlig udgivelse forventes i marts.

I mellemtiden kan du få den dæmpede knap til at fungere som en orienteringslås igen, hvis du jailbreak din iPad, den app du skal installere via Cydia hedder "NoMute" og returnerer den lydstyrke knap til en orienteringslåseknap.