Kopier den aktuelle sti fra Terminal til Udklipsholder i Mac OS X

Selv om det er ret nemt at kopiere en mappebane fra Mac GUI og Finder, eller endda kopiere stien til Terminal med et træk og sliptrick, går den anden retning og får den nuværende sti fra kommandolinjen og derefter har den tilgængelig til det bredere OS X udklipsholder er lidt sværere ... ja, i det mindste indtil du kender dette handy little tip.


Dette trick er ret simpelt i funktion, ved hjælp af pwd-kommandoen (kort for den nuværende arbejdskatalog) og pbcopy-kommandoen (en kommandolinjegrænseflade til kopien til udklipsholderfunktionen i OS X), på den mest enkle måde virker det sådan:

pwd|pbcopy

Dette vil øjeblikkeligt kopiere den nuværende arbejdsmappe til udklipsholderen i OS X.

Hvis du allerede er bekendt med kommandolinjen, er du god til at gå, men for dem, der ikke er så vidende om kommandolinjen, lad os gennemgå denne kommandosekvens lidt mere, så det giver mening mere.

Hvis du vil følge med, skal du bare starte Terminal app. Først vil vi være på stedet inden for kommandolinjen for at kopiere stien til. Med henblik på dette gennemgang vælger vi "/ System / Library / CoreServices / Resources /", fordi det er en dyb (ish) systemsti, der er universel på alle Mac'er. Nu på kommandoprompten skal du indtaste følgende kommando:

cd /System/Library/CoreServices/Resources/

Tryk på Retur-tasten, og du vil være i den mappe, lad os kontrollere det ved at bruge den ovennævnte kommando pwd:

pwd

Igen, slå tilbage, og du skal se produktionen som denne:

$ pwd
/System/Library/CoreServices/Resources/

Nu hvor du ved, du er på det rigtige sted, lad os kopiere den pågældende katalogvej til udklipsholderen, men uden at skulle manuelt markere den ved hjælp af musemarkøren og trykke på Command + C ved at bruge pbcopy i stedet:

pwd|pbcopy

Hvordan dette virker, er simpelt: kommandoen 'pwd' udfører, bruger derefter det, der kaldes et 'rør' for at omdirigere output fra pbcopy til næste kommando, som i dette tilfælde er 'pbcopy'. Som nævnt er pbcopy en kommandolinje grænseflade til Mac OS X-udklipsholderen, og dermed ved at pipere kommandoudgang der, bliver data gemt i Macs udklipsholder. Er du ikke sikker på det? Du skal bare åbne et tekstdokument eller endda forblive i terminalprompten og trykke på Command + V ... du vil se "/ System / Library / CoreServices / Resources /" som output. Fremragende hej? Du kan også bruge den anden ende af pbcopy, pbpaste, til at afsløre de gemte udklipsholder.

Hvis du planlægger at bruge dette ofte, kan du altid lave et alias for det i din profil ved at tilføje en linje som denne til .bash_profile:

alias copypath='pwd|pbcopy'

Med det gemt i bash_profile, kan du bare skrive 'copypath' og opnå samme effekt.

Dette trick gør det muligt at hente en nuværende sti enkelt og letter betjeningen fra terminalen til GUI'en betydeligt. Husk, at Mac-brugere også kan gå den anden vej - fra GUI til terminal - med et glimrende drag & drop-trick til automatisk at skrive en fuld elementsti eller filnavn fra Finder til kommandoprompten.