Sådan deaktiveres forældrekontrol i Mac OS X

Forældrekontrol er en stor funktion af Mac OS X, der gør det muligt for begrænsninger at blive placeret på en bestemt brugerkonto på en Mac. Disse begrænsninger varieres og vælges af den, der indstiller forældrekontrolfunktionen, lige fra at indstille tidsbegrænsninger til computerbrug, for at forhindre visse websider i at blive adgang til, for endda at begrænse appbrugen som det anses for nødvendigt. Selvom det er en praktisk funktion, er der tidspunkter, hvor du måske vil deaktivere forældrekontrol, når de er indstillet, enten til administrative formål eller fordi de indstillede begrænsninger ikke længere er nødvendige.


Deaktivering af forældrekontrol på en Mac OS X-konto er let, og det kan gøres enten direkte fra den konto, de er aktivt indstillet til, eller med et andet Mac-login, der har administrativ adgang. Hvis du deaktiverer kontorestriktionerne fra den konto, som i øjeblikket har dem aktiveret, skal du indtaste et brugernavn og adgangskode til administrator login - det er en åbenbar sikkerhedsforanstaltning for at forhindre nogen i at deaktivere begrænsningerne uden korrekt adgang.

Sådan deaktiveres forældrekontrol på Mac

  1. Åbn Systemindstillingerne fra Apple-menuen og vælg "Forældrekontrol"
  2. Klik på Lås-ikonet og godkend som normalt, dette gør det muligt at foretage ændringer i begrænsningerne
  3. Vælg den brugerkonto, du vil deaktivere forældrekontrol til
  4. Klik på tandhjulsikonet nederst i præferencepanelet, og vælg "Sluk forældrekontrol for 'Brugernavn'"
  5. Afslut fra Systemindstillinger

Dette deaktiverer øjeblikkeligt alle forældrekontrol og begrænsninger, der blev indstillet til Mac-login, så der er ikke behov for manuelt at tilpasse indstillingerne for individuelle begrænsningsindstillinger.

På dette tidspunkt vil Mac-kontoen have den standardadgang, den blev indstillet på forhånd, om det er en fuld gæstebrugerkonto, normal login eller administrativ bruger.