Fordele og ulemper ved et virtuelt privat netværk

Et virtuelt privat netværk er et privat netværk, der kører på det offentlige netværk. Det er udvidelsen af ​​et privat netværk, der inkorporerer links over offentlige netværk. Det giver dig mulighed for at kommunikere mellem computere på tværs af et offentligt netværk på en måde, der bruger en privat forbindelse. Virksomheder eller organisationer vedtager VPN'er for at sikre internetsikkerhed. Oplysninger, der transmitteres på en VPN, er krypteret. VPN'er tilbyder forskellige fordele såsom reducerede omkostninger og skalerbarhed. Der er dog også ulemper ved at bruge VPN'er.

Reducerede omkostninger

Implementering af VPN'er kan spare din organisation for et betydeligt beløb. For at implementere et sikkert privat netværk skal du traditionelt lease netværkskapacitet fra internetudbydere. Dette er dyrt for de fleste organisationer. Med VPN'er bruger du kun det offentlige netværk til at oprette de private forbindelser via din nuværende bredbåndsudbyder.

Skalerbarhed af VPN-netværk

Omkostningerne ved at oprette et dedikeret privat netværk er enorme og stiger, når din organisation udvides. VPN'er eliminerer dette skalerbarhedsproblem ved blot at udnytte den offentlige netværkskapacitet. Det er mere bemærkelsesværdigt for eksterne og internationale forbindelser, hvor VPN'er kan levere tjenester af høj kvalitet.

Sikkerhedsproblemer

VPN'er sikrer sikre forbindelser, men det er relativt i stedet for absolut, da VPN-information transmitteres gennem offentlige netværk. Selvom der er forskellige teknikker til at sikre datasikkerhed, er de transmitterede data stadig sårbare over for indbrud. En god forståelse af sikkerhedsproblemer i det offentlige netværk som angreb og vira er påkrævet. En omhyggelig installation af VPN sikrer tilstrækkelig beskyttelse på det offentlige netværk.

Mindre båndbredde

En anden vigtig faldgrube for VPN'er er utilstrækkelig båndbredde. Jo flere brugere af VPN-forbindelsen, jo mindre båndbredde er tilbage til individuelle brugere. Nogle VPN-udbydere giver garanteret båndbredde, men med meget højere omkostninger.