Sådan filtreres CB-støj

Citizen-bandradioer, bedre kendt af det daglige "CB", er designet til korte til mellemstore udsendelser mellem brugerne. CB-radioer påvirkes af motorbevægelser, celleudsendelser og elektriske ledninger. Disse forårsager hvid støj og statisk effekt på CB, hvilket reducerer radioens effektivitet. Der er to metoder til at reducere denne uønskede støj: Brug af squelch-funktionen på radioen eller installation af et støjfilter.

Brug af Squelch

Trin 1

Indstil din CB til din ønskede kanal. Juster din lydstyrke til din foretrukne indstilling. Lyt efter enhver statisk eller hvid støj, der kommer igennem på CB.

Trin 2

Drej squelch-drejeknappen, når du justerer finjusteringshjulene til din frekvens.

Juster squelch, indtil den hvide støj forsvinder, og drej derefter squelch-drejeknappen tilbage lige langt nok til at modtage en lille mængde statisk. En lille "squelch" er nødvendig for korrekt transmission og modtagelse; Drej derfor lidt tilbage, indtil du hører den mindste smule statisk.

Støjfilter

Trin 1

Vælg et støjfilter til dit specifikke mærke og model af CB-radio. Installer enheden som angivet i instruktionerne. De fleste filtre går på enheden via de ekstra højttaler- eller mikrofonstik.

Trin 2

Indstil din CB til den ønskede kanal, og sørg for, at støjfilteret er tændt.

Brug squelch-funktionen i forbindelse med støjfilteret og finjuster det statiske ved at dreje squelch mod uret, indtil støjen er elimineret.