Force Spotlight til at ignorere mapper og filer med en navngivelsesforlængelse i OS X

Spotlight er kernen i Mac OS Xs søgefunktionalitet, og hvis du vil have Spotlight til at ignorere en fil, mappe eller drev, er det traditionelt anbefalede råd at trække emnerne, der skal udelukkes fra indeksering, til udelukkelseslisten til systemets præferencepanel. Det er den anbefalede tilgang, fordi den er nem at bruge og nem at administrere, men der er en anden måde, der bruger en navneudvidelse til at tvinge Spotlight til at ignorere et givet dokument eller en mappe.

Det navngivende suffiks er en ".noindex" udvidelse, og det er brugen er ret ligetil. Hvis du blot omdøber noget til at anvende det til slutningen af ​​en fil eller mappe, forhindrer Spotlight at inkludere det i indekset af søgbare filer på Mac'en. For eksempel:

  • "SampleFile" vil blive indekseret og fundet af Spotlight som normalt
  • "SampleFile.noindex" vil ikke blive indekseret og vil ikke blive fundet af Spotlight

Skærmbilledeeksemplet viser tre forskellige genstande med det relevante suffiks for at udelukke dem fra Spotlight:

Spotlight vil ikke kun ignorere disse filer og mapper, men det vil også ignorere alt indeholdt i en mappe, der også har den udvidelse.

Det åbenlyse problem med denne tilgang er, at det ændrer det faktiske navn på filen eller mappen for at udelukke den, hvor som det primære trick ved hjælp af Systemindstillinger ikke ændrer navnet på elementet. På den anden side, fordi det håndteres fuldstændigt gennem filnavnet, har det fordelene, da det let kan scripteres eller bruges eksternt via kommandolinjen via SSH, hvis det er nødvendigt.

Af og til kan du komme på tværs af OS X, der tilføjer denne udvidelse selv. Dette sker ofte efter brug af Migrationsassistent for at overføre ting fra en Mac til en anden, og det er ikke ualmindeligt at finde en mappe, der er mærket som "brugernavn.noindex" i / Brugere / bibliotek under eller efter migrationsprocessen, hvis den blev annulleret før processen afsluttet.