Apple udgiver Grand Central Dispatch i Open Source-fællesskabet

I et skridt, der har overrasket mange, har Apple besluttet at open source deres multiprocessor-task management-teknologi kendt som Grand Central Dispatch. Dette kommer som en overraskelse, fordi teknologien næsten ikke har været i hænderne på kunder gennem 10, 6 Snow Leopard, og det anses som en konkurrencemæssig fordel. Så hvorfor ville Apple slippe sådan en ting ind i open source-samfundet? AppleInsider tilbyder denne mulige forklaring:

"Væsentlig ny udenfor interesse i Grand Central Dispatch kunne resultere i en bredere support base for at opbygge parallelisme kompatibel med Apples øvrige åbne teknologier, som OpenCL. Tilgængeligheden af ​​dispatcheren på Linux og andre Unix-operativsystemer ville også medvirke til at generere efterspørgslen efter andre kommandolinjeværktøjer, der kommer i kraft. Det ville hjælpe Apple med at udnytte sine teknologier på markeder, hvor den har en mindretalsstilling, som i virksomheden og supercomputing. "

Grand Central Dispatch er imidlertid ikke den eneste Apple-teknologi, der skal åbnes. Kernteknologien bag Safari webbrowser, kendt som WebKit, er også et open source-projekt, som har ført til udviklingen af ​​Googles Chrome-browser og andre webkitbaserede browsere (som alle har tendens til at være lynrask).

Du kan læse mere og poke rundt om kilden selv på LibDispatch - Mac OS forge