Hvad er dialogboksen MS Excel 5.0?

I Excel 5.0 og Excel 95 blev dialogark brugt til at oprette brugerdefinerede dialogbokse og formularer. Disse er erstattet af brugerformularer, som oprettes via fanen "Udvikler", men er blevet efterladt til brug i senere versioner af Excel.

Dialogark

Et dialogark er et gittertegneark, der kan have knapper, tekstfelter og indtastede meddelelser kan bruges til at oprette formularer til at kontrollere adgang og data. De blev ofte brugt til at oprette adgangskodelogfelter for at kontrollere adgang eller til at oprette dataindtastningsformularer til at kontrollere de oplysninger, der blev lagt i et regneark.

Åbning af et MS Excel 5.0-dialogark

For at åbne et dialogark i senere versioner af Excel skal du højreklikke på en regnearkfane, klikke på vælg og dobbeltklikke på dialogboksen MS Excel 5.0. Dialogarket Excel 95 og 5.0 åbnes automatisk.

Brugerformularer og dialogblade

Microsoft Excel 97 introducerede brugerformularer, som tilbyder meget mere funktionalitet og accepteres generelt at være lettere at bruge end dialogark. Brugerformularer tillader også, at knapper, radialer og tekstfelter indsættes i den samme "gitter" -stil baggrund, og der er adgang til dem via Visual Basic Editor.