Hvad er HTML5?

Tidligere i dag afslørede Apple sin HTML 5-udstillingsvindue. Udstillingsvinduet dækker video-, typografi-, galleri-, overgangs-, lyd-, 360-visninger og virtuelle virkelighedseksempler. Dette markerer en fortsat kampagne mod den nuværende udbyder af de fleste af disse typer indhold, Adobe's Flash. Hvis du ikke har læst Steve Jobs 'åbne brev til samfundet om emnet Flash, tjek det ud. Det gør nogle interessante punkter.

Personligt er det min opfattelse, at Flash er en døende vare, og at åbne standarder altid kommer til at sejre over lukkede teknologier, når det kommer til internettet. Så det er på tide at give en hurtig nedløb af HTML 5. Jeg kastede også en hel del mening, som det hele er en blog. Læs videre for mere.

Huh?

HTML er det høje niveau programmering (eller markup) sprog, som alt indhold på internettet er baseret på. På nuværende tidspunkt har standard HTML-4 (den nuværende version) ikke evnen til at give en "rig" medieoplevelse til slutbrugere på internettet. I årevis har vi været afhængige af et kommercielt venture, Flash, der fylder dette hul for os. Men de problemer, der længe er forbundet med Flash, er hukommelsesforbrug, stabilitet og det faktum, at det er lukket (som i proprietær) teknologi. Du får kernen. Flash ejes af et enkelt selskab. Det er ikke typisk, hvordan internettet fungerer. Vejen tilbage, da nettet startede som et sæt åbne standarder, og historien viser, at det i sidste ende vil fortsætte med at fungere under disse principper.

Undeserving Market Dominance

Lige nu er næsten alt videoindhold, du ser i din browser, tillid til Flash. En masse websites afhænger også af Flash til navigation. Det lyder godt, men problemerne begynder at opstå med fremkomsten af ​​nye teknologier. Hvis du er en producent af forbrugerelektronik, der håber at bringe til markedet en lille enhed, der har til formål at give brugerne mulighed for at se video over internettet, er du ikke heldig. I dagens verden, for at give denne funktionalitet, skal du overbevise Adobe til portflash til dit system. Der er ikke noget incitament for Adobe til at sende deres software til din "op og komme" enhed. Det vil koste dem penge, som de ikke er villige til at bruge. Nå kan Adobe helt sikkert bare frigive de specifikationer, der er nødvendige for at folk kan skrive deres egen implementering af Flash? Nix. Adobe vil heller ikke tillade det, så de ender med en (tilsigtet eller ej) dominans på indholdsleverancen over internettet. HTML 5 viser sig at levere på alle de huller, som den (aldrende) HTML4 har præsenteret os med. Det skræmmer bukserne af Adobe. De kan ikke stoppe det, og alt hvad de gør er i sidste ende bare at forlænge det er uundgåelig død.

Videoafspilning

Langt den største trussel for at Flash-højborg er HTML5s evne til at afspille video. Nu, snarere end at tilføje et Flash-program til dit websted eller indlejre en tredjeparts videospiller, kan en webudvikler inkludere en video med tagget. Dette er en nemmere proces i spring og grænser end ved brug af Flash. Der er mange forskellige måder at afspille både lyd og video, så teknologien er endnu ikke perfekt. Det vil tage lidt tid for alle derude at afvikle detaljerne, men i sidste ende vil du se, at videoen kommer til dig via din browser og ikke et tredjepartsprogram. youtube er allerede om bord, og i øjeblikket kan du se deres indhold i HTML5 på din Mac med Safari eller Google Chrome. Firefox og Internet Explorer-support er på vej.

Canvasbaseret side design.

HTML5 introducerer et nyt HTML-element kaldet CANVAS-taggen. Dette tag giver mulighed for to-dimensionelle tegninger på enhver webside. Perfekt til fremstilling af grafer eller enhver anden form for kompleks tegning. Tidligere skulle udviklere ofte stole på Flash for at "tegne" designelementer på en side, der ikke var muligt ved hjælp af Javascript eller standard HTML.

Struktur

HTML5 omfatter moderniseret organisation eller "struktur" elementer, der gør det muligt for webdesignere at målrette deres indhold bedre til et ønsket publikum. I sidste ende vil søgemaskinerne (google) kunne indeksere data på en endnu mere målrettet måde, så du som webbruger kan finde information hurtigere end nogensinde før.

Mindre nødvendige ressourcer / mere integreret

Da computere bliver mindre og mindre (iPhone / iPad) bliver computeren mere vigtig end nogensinde. HTML5 er teknologi, der vil blive bygget lige ind i din browser, så der ikke er behov for din computer til at starte en ekstra applikation bare for at se rigeligt indhold. Browserudviklere har nu evnen til at teste hele web browsing oplevelsen under QA-processen, så vi alle ender med mindre nedbrud!

Læn dig tilbage og nyd showet. Der vil være mange flere forsøg fra Adobe at overbevise folk og virksomheder om at holde fast i Flash. Det burde skabe gode nyheder, men i slutningen af ​​dagen kan du lige så godt vænne dig til HTML5, det er her for at blive.

-Chris