Prøv at forhindre Bluetooth-vækkelse, hvis din Mac slår væk fra søvn

Mange Mac-brugere vælger at sætte deres computere i dvale, når de ikke er i brug, og medmindre Macs er planlagt til at vågne på et bestemt tidspunkt, skal computeren sovne, indtil den er manuelt våget af brugerindgang, som et tastetryk eller klik med musen. Bør selvfølgelig være det operative ord her, fordi nogle brugere har opdaget, at deres Mac'er vågner i søvn tilsyneladende tilfældigt, uden nogen åbenbar grund til at dette sker.

Hvis du løber ind i et sådant problem, skal du først finde ud af, hvorfor Mac'en vågner op fra søvn til at begynde med. Dette kan gøres ved at kigge på systemlogfiler af årsager og matche dem med deres passende koder, men nogle gange er årsagen ikke helt åbenlyst, eller "wake" årsagen er ikke defineret ud over blot at sige 'User' eller 'USB' . I disse situationer er der ofte en mindre indlysende årsag til tilfældige systemvågne begivenheder: Bluetooth.

Det viser sig, at hvis en Mac har Bluetooth-aktiveret, tillader det som standard Bluetooth-enheder, der er parret med computeren, for at vække Macen fra søvn. Det skyldes, at ting som Apple Wireless Keyboard, Magic Trackpad og Magic Mouse, alle er trådløse Bluetooth-enheder, og brugerne plejer at have mulighed for at musen eller tastaturet kan vække Macen fra søvn. Og det er her, hvor problemet ofte ligger, da en nøgle eller knap kan blive utilsigtet presset eller klikket for at forårsage vågen handling (som en kat går over tastaturet), og i nogle mindre almindelige situationer kan uafhængig Bluetooth-aktivitet også vække Mac'en . Hvis du har mistanke om, at dette er årsagen til den tilfældige vækkeaktivitet, kan du stoppe denne adfærd ved at deaktivere muligheden for parrede Bluetooth-enheder til at vække en Mac fra søvn. Husk på, at det vil få brugeren til at vække computeren på andre måder - som at bruge en tetheret USB-forbindelse, trykke på tænd / sluk-knappen på en Mac, ved hjælp af WOL med en iPhone eller Android eller lignende.

Forebyggelse af Bluetooth-enheder fra at vække en Mac

  1. Åbn Systemindstillinger fra Apple-menuen og vælg "Bluetooth" -indstillingerne
  2. Klik på "Avanceret" og fjern markeringen i afkrydsningsfeltet "Tillad Bluetooth-enheder til at vække computeren", og vælg derefter OK, og tænd ikke for Systemindstillinger

Det er alt, hvad du behøver for at gøre indstillinger klogt, så giv det dag eller få for at se om dette løser problemet.

Husk, at dette vil deaktivere evnen til en forsætlig tastetryk på et Bluetooth-tastatur, trackpad eller mus for at vække Mac'en, hvilket kan gøre det upraktisk for mange brugere.

Selvom du ikke behøver at deaktivere denne funktion, skal brugere, der støder på en konsekvent tilfældig wakeadfærd, give dette et forsøg. Det er rapporteret at løse problemet, når intet andet er en åbenbar årsag.