Lav en hurtig sikkerhedskopiering af en fil fra kommandolinjen

Det er altid en god idé at sikkerhedskopiere en fil, hvis du vil lave nogle ændringer i det, og du er usikker på resultatet. I Finder er dette lige så simpelt, at du bare vælger filen og rammer Command + D for at oprette en kopi af den pågældende fil, men i kommandolinjen skal du typisk bruge kommandoen cp, pege på filen og angive derefter den kopierede version. Her er en god variation af det for at lave hurtige sikkerhedskopier af en fil via Terminal.

Den enkle syntaks for at skabe en øjeblikkelig sikkerhedskopi af en fil på samme sted (katalog) ville være som følger:

cp file{, .backup}

Hvis du f.eks. Vil sikkerhedskopiere filen med navnet 'file.txt' som 'file.txt.backup' i samme mappe, vil kommandostrengen være som sådan:

cp file.txt{, .backup}

Bemærk, at der ikke er mellemrum mellem slutningen af ​​den første fil og parenteserne. Dette skaber kopi af "file.txt" med den tilføjede udvidelse ".backup", hvilket resulterer i "file.txt.backup".

Hvorvidt dette er hurtigere for dig end at skrive "cp file1 file2" vil afhænge af dine tastaturfunktioner og hvor meget du bruger tabulering, men uanset hvilken tilgang du tager, er det godt at være vant til at lave sikkerhedskopier, så du kan hurtigt gendanne ting til, hvordan de var, før de blev redigeret, det være sig htaccess, / etc / hosts, eller bare en plistfil.

Tak til James for tip fra commandlinefu