Sådan får du opkaldsoptegnelser til en Metro PCS

Med bekvemmeligheden ved ubegrænset opkald til en pris er det ikke underligt, at du vil have en Metro PCS-telefon. Der er dog tidspunkter af forskellige årsager, at du ønsker en opkaldsregistrering af de telefonopkald, du har foretaget eller modtaget fra din telefon. Føderal lov kræver, at alle telefonselskaber fører en logfil over brugen; de er dog ikke forpligtet til automatisk at sende det til kunder. For at holde satser så lave som muligt har Metro PCS gjort op med papirfakturering; derfor er opkaldsposter kun tilgængelige efter anmodning. At få Metro PCS-opkaldsposter kan være tidskrævende, men det kan gøres.

Kontakt en Metro PCS kundeservicemedarbejder ved at ringe 1 (888) Metro 8. Dette nummer kan også nås ved at ringe * 611 på din Metro PCS-telefon. Vær klar til at give dine kontooplysninger til serviceteknikeren, når dit opkald besvares.

Giv dine kontooplysninger og postnummer til Metro PCS kundeservicemedarbejder, når dit opkald er forbundet til en tilgængelig servicemedarbejder. Ved at give dit postnummer kan repræsentanten give dig retninger til den nærmeste Metro PCS-butik, der kan udskrive dine opkaldsposter.

Besøg din primære Metro PCS-butik for at indgive din anmodning om opkaldsposterne. Du skal muligvis medbringe en tilladelse til din anmodning om at få opkaldsoptegnelserne, hvis kontoen ikke tilhører dig. Dette kan være et brev eller en retskendelse fra en dommer, der beordrer fremlæggelsen af ​​de opkaldende poster.

Advarsler

Vær forberedt på et mindre gebyr for din anmodning.

Sørg for kun at besøge din vigtigste Metro PCS-butik, når du fremsætter din anmodning. Autoriserede forhandlerplaceringer har muligvis ikke adgang til opkaldsposter.