Fix "Wi-Fi: No Hardware Installed" Fejl på Mac OS X

Nogle Mac-brugere kan støde på et fremmed Wi-Fi-problem, hvor det trådløse menupunkt har en "X" i det, og Wi-Fi-rullemenuen siger "Wi-Fi: Ingen hardware installeret". Da vi alle er afhængige af trådløst netværk i disse dage, kan det være meget frustrerende at have en fungerende wi-fi-forbindelse, men heldigvis er det normalt en rigtig enkel løsning.


Typisk hvis du oplever dette problem, vil du se meddelelsen "Wi-Fi: Ingen hardwareinstalleret", efter at du har slukket en Mac fra søvn, genstart Mac, eller nogle gange efter installation af en systemsoftwarenopdatering. Det kan ske på MacBook, MacBook Pro, Air, Mac, Mac Mini, Mac Pro og stort set enhver anden hardware, selvom MacBook-brugere normalt er de første til at bemærke, at det er tilbøjelagt til brug af trådløst netværk med Mac-bærbare computere.

2-trinsløsningen: NVRAM & SMC-nulstilling

Tricket til at løse wi-fi hardware ikke installeret fejl er normalt to dele; du vil nulstille SMC'en og nulstille NVRAM på alle Mac'er, der viser fejlmeddelelsen i den trådløse menu. Denne fejlfindingsmetode med to dele fungerer på alle Mac'er og i alle versioner af Mac OS X, så det er ligegyldigt, hvilken model eller OS version du har problemer med.

Da nulstilling af SMC er lidt anderledes på hver Mac, dækker vi først nulstilling af NVRAM, som er den samme på alle Mac-modeller.

NVRAM: For alle Mac-modeller med Wi-Fi No Hardware Installed Error

 1. Genstart Mac'en og hold nede Kommando + Option + P + R tasterne sammen
 2. Fortsæt med at holde alle kommandoer + Option + P + R tasterne, indtil du hører Mac'en genstart lyden igen, slip derefter alle taster samtidig

Når Mac'en starter op igen, skal du trække wi-fi-menuen igen. Virker det? Er wi-fi-menuen ikke længere vist fejlmeddelelsen "X" og "No hardware installed"? Er det på udkig efter netværk? Så er du god til at gå.

Hvis du stadig har problemer og stadig ser denne fejlmeddelelse, vil du fortsætte med at nulstille SMC'en, som vi dækker næste gang.

SMC: Til nyere MacBook, MacBook Pro modeller med interne batterier

Hvis du har en nyere model MacBook med et ikke-aftageligt batteri (stort set alt efter 2010-modelår), så ændrer du SMC:

 1. Luk Mac'en ned
 2. Tilslut MacBook til MagSafe strømkabel og en stikkontakt, så den oplades
 3. Hold Shift + Control + Option + Power-knapperne samtidigt i ca. fem sekunder, og slip alle taster sammen
 4. Boot op Mac som normalt

Når Mac'en starter op, skal du ikke længere se "X" i wi-fi-ikonet, og wi-fi skal fungere som normalt på Mac'en.

SMC: Til ældre MacBook-modeller med aftagelige batterier

Hvis du selv kan tage batteriet ud på MacBook, er det lidt anderledes at nulstille SMC:

 1. Luk computeren og tag batteriet ud
 2. Afbryd strømkablet, og hold tænd / sluk-knappen nede i ca. 5 sekunder, og slip derefter knappen
 3. Tilslut batteriet igen og start som normalt

Hvis wi-fi'en virker, kom med wifi som normalt, og du er god at gå.

SMC: Til iMac, Mac Pro, Mac Mini

 1. Sluk for Mac'en og afbryd strømkablet
 2. Tryk og hold nede Mac-tænd / sluk-knappen i ca. 5 sekunder
 3. Slip afbryderen, genmonter strømkablet, og start Mac som normalt

Wi-fi arbejder nu? Store!

Kan du stadig se fejlen "Wi-Fi: no hardware installed" på Mac'en?

Hvis du nulstiller Mac NVRAM og SMC, og du stadig støder på meddelelsen "Wi-Fi: no hardware installed" i rullemenuen i Mac OS X, kan du have et fysisk hardwareproblem med den pågældende computer. Normalt betyder dette, at netværkskortet er fejlet, er blevet afbrudt, eksisterer ikke (som det blev fjernet manuelt), det er en tredjeparts ekstern Wi-Fi NIC-model, der har brug for forskellige drivere, eller måske havde Macen også flydende kontakt og har lidt nogen form for skade. Under alle omstændigheder, hvis det ikke kan løses med de ovenfor beskrevne metoder, og det ikke er et software wi-fi-problem, vil du sandsynligvis gerne tage en tur til Apple Genius-baren eller det officielle callcenter.

Har dette arbejdet for at få din wi-fi til at arbejde igen? Lad os vide din oplevelse i kommentarerne.