Få hurtig adgang til at sove, lukke ned og genstarte kontroller i Mac OS X

Mange langvarige Mac-brugere kan kende den håndfuld tastaturgenveje til øjeblikkeligt at genstarte, lukke ned og sove Macs, men for dem, der ikke har husket de nøjagtige tastetryk endnu, er en meget sikrere mulighed at straks indkalde strømstyringerne til OS X i stedet . Dette giver dig mulighed for at vælge den strømindstilling, du har brug for, samtidig med at du giver sikkerhed for, at du har åbne filer, der ikke er gemt, eller hvis brugerne er tilsluttet til Mac'en via netværk, og det lader dig gennemgå de forskellige strømindstillinger før du bare hopper lige ind i en af dem med en direkte tastetryk.

Vi dækker, hvordan du indkalder strømkontrolerne med det samme, og hvordan du kan interagere med dem ved kun at bruge tastaturet.

Først, bringe om strømstyringsindstillingerne i OS X med en tastetryk

  • Tryk på tænd / sluk-knappen på Mac for at indkalde strømkontroller

Du kan selvfølgelig nu vælge at klikke på den relevante knap, hvis du vil have det, den menu, der kommer op, ser sådan ud:

Men det viser sig, at hver af disse knapper også svarer til en enkelt tastaturhandling, og at holde håndtag på et tastatur er ofte hurtigere for avancerede brugere.

Tastaturgenveje til at sove, genstarte, lukke ned Mac'en

Her er interaktionstasterne og deres tilsvarende handlinger:

  • S - Sovepladser Mac med det samme
  • R - Genstarter Mac, men med en prompt, hvis nogle apps er åbne og ubesvarede, eller hvis brugerne er tilsluttet via netværk
  • Retur - lukker Mac'en, men indeholder en prompt for apps, der har ikke-gemte data, eller hvis LAN-brugere er tilsluttet
  • Escape - Afslutter strømstyringerne, den samme effekt som "Cancel"

Bemærk, at der ikke er specielle kontroller til displayet i disse valg, for det skal du stadig bruge låseskærm tastetrykket eller et varmt hjørne, der er konfigureret til kun at sove på displayet.

Hvis du ikke har nogen idé om, hvad tænd / sluk-knappen er, ser det sådan ud som (|) og er enten placeret øverst til højre på tastaturet for de fleste moderne Mac'er og bærbare Mac'er eller er fysisk placeret på selve Mac'en til skrivebordsmodeller og ældre MacBook-modeller. Den vises nedenfor på en MacBook Air, hvis du stadigvæk er usikker:

Selvfølgelig, om du skal sove, lukke eller bare lade din Mac være tændt, er det et spørgsmål om debat, men i mange tilfælde anbefaler vi, at du enten forlader enheden tændt eller bare sætter den i seng. Genstart eller slukning af en computer hver dag er bare ikke nødvendig for de fleste.