Sådan mestrer du vokal på Mixcraft

Mixcraft er en digital lyd arbejdsstation til pc. Det giver dig mulighed for at optage, mikse, redigere og mestre din musik ved hjælp af din computer. Mastering er en lydproces efter produktion, der optimerer den blandede lyd, så den er så høj og så klar som muligt. Den indeholder en kombination af frekvensmanipulation, kaldet udligning, og dynamikmanipulation, kaldet kompression. Ved at mestre dine mixer kan du få dem til at lyde poleret, stødende og professionel.

Dobbeltklik på ikonet for Mixcraft-skrivebordet. Afhængigt af hvordan du har konfigureret Mixcraft, åbner den enten en helt ny session eller den senest gemte session. For at gå fra en tom session til en tidligere session skal du klikke på "File" og vælge "Open Recent." Vælg den sang, du vil mestre i rullemenuen.

Klik på "File" og vælg "Export As." Klik på ".Wav." Dette gengiver hele blandingen som en enkelt lydfil i høj kvalitet. Mastering er en global proces, der anvendes på hele blandingen. Derfor har du brug for en enkelt fil, der indeholder al lyden. Når du bliver bedt om det, skal du navngive filen "Song Title Final Mix."

Klik på "File" igen, og vælg "Open New." Dette åbner en tom session. Klik på "File", og vælg "New Audio." Dette åbner en tom lydkanal.

Klik på "File" og vælg "Import Audio." Vælg "Song Title Final Mix" fra browseren. Dette importerer den endelige mixfil til lydkanalen.

Klik på "Værktøjer" og vælg "Udligning." Equalization eller "eq" giver dig mulighed for at booste og klippe frekvenser efter bånd. Efter åbning af udligningsværktøjet vises en separat grænseflade på skærmen. Mixcraft har en 10-bånds grafisk equalizer. For hvert bånd er der en skyderhjul.

Klik på "Afspil" for at høre virkningerne af mastringsprocessen i realtid.

Sæt hvert skyderhjul til midten. Dette skaber et neutralt udgangspunkt. Klik på "Bypass" for at høre lyden med equalizeren til og fra.

Juster skyderne, begyndende med den længst til venstre. Jo længere til venstre skyderen er, jo lavere er frekvensområdet. Der er ingen rigtig eller forkert måde at udligne på - alt afhænger af din egen præference og optagelsens art. Der er dog nogle universelle teknikker, der forbedrer dine chancer for at få en fantastisk klingende mastermix. For eksempel, hvis blandingen lyder for boomy eller mudret, skal du reducere basfrekvensen. Hvis det lyder for tyndt, skal du reducere de højere frekvenser. Forbedre vokalens klarhed ved at øge 3KHz frekvensområdet.

Klik på "Effekter", og vælg "Kompression". Med komprimering kan du stramme lydens dynamiske rækkevidde ved at skære volumen toppe og øge basis lydstyrkeniveauet. Kompressoren har en separat grænseflade med en lydbølgegrafik til brug som en visuel volumenreference.

Juster “Tærskel” drejeknappen, så tærskellinjen bevæger sig til et punkt midt i den højeste og den laveste top. Alt over denne lydstyrketærskel komprimeres.

Juster “Ratio” drejeknappen. Dette bestemmer det beløb, hvormed signaler, der overstiger tærsklen, skæres. For eksempel betyder et forhold på 4: 1, at et signal 1 db over tærsklen skæres med fire.

Indstil niveauet "Output Gain". Nu hvor du har fjernet toppene, kan du øge basisniveauet.

Tips

Når du udligner lyd, skal du justere skyderknapperne for at få en behagelig blanding af frekvenser, hvile derefter dine ører i en time, før du lytter tilbage.

Varier det lydstyrkeniveau, som du lytter til under mastering-processen.