Sådan konverteres filmbilleder til digitale

Hvis du har nogle fotokasser fulde af gamle filmfotoprint, der tager plads, kan du være bekymret for, at filmbillederne forværres med alderen. Du kan bevare dine filmfoto-udskrifter og rydde noget plads i dit hjem ved at konvertere disse filmfoto-udskrifter til digitale fotos på din computer. At konvertere dine gamle filmfoto-udskrifter til digitale fotos er noget, du kan gøre alene med din hjemmecomputer og en fotoscanner.

Trin 1

Vælg en flatbed-fotoscanner med 300 dpi til konvertering af farvefilmfotos. Hvis du også har nogle sort / hvide fotos, skal du købe en fotoscanner med 400 til 600 dpi. Dpi (prikker pr. Tomme) refererer til scanningsopløsningen. Jo højere dpi, jo skarpere er dit foto, men ifølge Scan Tips-webstedet har du ikke brug for noget højere end 300 dpi til farveprint.

Trin 2

Placer et filmfoto med forsiden nedad på scanneren, når du har tilsluttet scanneren til din computer og installeret scannersoftwaren. Ved at trykke på scanningsknappen på scanneren vises dine scanningsmuligheder typisk på din computerskærm. Vælg, at du scanner et foto, og at du vil have det i farve, og fortsæt scanningen.

Trin 3

Gennemgå scanningen, når den vises på skærmen. Hvis det ikke ser ud, som du vil have det, skal du bare åbne dine scannermuligheder ved at åbne scannersoftwarevinduet. Tilpas alle kvalitetsindstillinger, såsom højere opløsning, støvfjernelse og farvegendannelse. Scan derefter igen, indtil du får en scanning på din skærm, som du er glad for.

Gem scanningen på din computer med et filnavn efter eget valg. Nogle scannere giver dig mulighed for at vælge billedfiltypen, når du gemmer scanningen. I så fald anbefaler HP-webstedet, at du bruger TIFF-filformatet til digital billedarkivering af høj kvalitet.