Sådan flettes MIDI-spor

MIDI-filer indeholder data om musiknoter, der kan oversættes til ægte musik ved hjælp af et digitalt optagelsesprogram. Hvis du f.eks. Optager notemønsteret til "Happy Birthday" ved hjælp af et MIDI-keyboard eller en anden controller, kan du bruge en digital lydarbejdsstation til at afspille melodien ved hjælp af en keyboardlyd, en trompetlyd, en klaverlyd eller en hvilken som helst anden tilgængelig indstilling . Hvis du har flere MIDI-filer arrangeret i et lydsoftwarevindue, kan du flette dem til en, som tjener dig, hvis du f.eks. Vil kombinere forskellige dele af en sang.

Opret et nyt lydprojekt ved hjælp af et kompatibelt digitalt lydprogram. Du kan bruge ethvert program, der genkender MIDI-notation, såsom Logic, GarageBand, Pro Tools, Audition, Cubase, Reason, Cakewalk, MixCraft eller ACID. Der er også gratis valgmuligheder (se afsnittet "Ressourcer" i denne artikel).

Indsæt dine MIDI-filer (angivet med ".mid" filtypen) i dit valgte digitale lydprogram. I dit softwarevindue skal du bemærke de rektangulære bjælker langs skærmen, kaldet "spor". Dette er dine lag, hvor du placerer de forskellige dele af en sang (for eksempel guitarer på "Track 1", bas på "Track 2" og trommer på "Track 3"). For at placere dine filer på projektet skal du bare trække dem til softwarevinduet.

Arranger dine MIDI-filer. Hvis de i øjeblikket vises på forskellige spor, skal du trække filerne, så de alle vises justeret på et enkelt spor. Derudover skal du placere dem i den rækkefølge, de skal vises i, og placere dem ryg mod ryg, hvilket betyder, at hver efterfølgende fil begynder nøjagtigt, hvor den sidste fil sluttede. Hvis du vil flytte et MIDI-område langs softwarevinduet og mellem de forskellige spor, skal du klikke på det med musen og trække det i hvilken som helst retning.

Vælg dine MIDI-filer. Hold "Shift" nede på tastaturet, og klik på hver fil. Fortsæt med at holde "Skift", indtil du med succes fremhæver hver fil, du vil flette.

Klik på "Flet" mulighed. I nogle programmer læses indstillingen "Gruppe", "Deltag" eller "Kombiner". Nogle gange vil du se indstillingen direkte i dit hovedvindue, og nogle gange bliver du nødt til at sejle gennem indstillingerne på din menulinje. For eksempel skal du i Logic Express og Logic Pro klikke på "Region" i menulinjen og vælge "Flet" på listen. I Cubase skal du vælge “MIDI” på menulinjen og vælge “Flet MIDI i sløjfe” fra listen. I GarageBand skal du klikke på "Rediger" i menulinjen og vælge "Deltag" på listen.