Sådan opbygges en billydforstærker

Hvis du kan lide lyd med høj kvalitet i din bil, er det fabriksinstallerede system muligvis ikke tilstrækkeligt. Du bliver nødt til at ændre dit system, så det inkluderer en forstærker, hvis du vil have strøm til store højttalere, og du kan spare penge ved at bygge det selv. En forstærker i et køretøj fungerer det samme som en i et hjemmesystem. Det konverterer et lydsignal fra modtageren eller afspilleren og omdanner det til elektrisk strøm for at give højttalerne strøm.

Trin 1

Find dine dele. Der er to måder at få dem på: Brug et selvmonteret audioforstærker-sæt og ledningsnet til billyd eller bjærg delene individuelt fra forskellige apparater. Sidstnævnte tilgang er billigere, men tager længere tid, og der er ingen garanti for, at delene er kompatible. Selvmonterede lydforstærkersæt har forborede dele.

Trin 2

Undersøg dine dele. Brug en forstørrelseslinse til at kontrollere modstande, sikringer og kondensatorer. Hvis du bruger brugte komponenter, skal du være opmærksom på tegn på oxidation; brun misfarvning nær eller på stikbenene er et tegn på dette. Kassér og udskift alle komponenter, som du har mistanke om kan være oxideret eller korroderet.

Trin 3

Læs skematisk. Hvis du bruger et sæt, inkluderer det et skematisk diagram. Hvis du redder dine dele, kan du se skemaer til lydforstærker online. Webstedet Schematics for Free har et arkiv med skemaer fra forskellige producenter.

Trin 4

Læg tårnbrættet i. Følg skemaet som reference. Start med modstandene, derefter kondensatorer, potentiometre, amp-chips og derefter sikringer. Start med den højeste værdi af hver type. Skub hver brættemonteret komponent ind i tårnpladen. Stikkene stikker ud gennem den anden side. Når det er fyldt, skal du placere pladen med forsiden nedad og lodde stikkene til metalstrimlen på bundpladen.

Trin 5

Ilæg komponenter, der er monteret på chassiset. Sæt strømforsyningen, strøm- og outputtransformatorerne og RCA-stikkene i de forborede slots på kabinettet. En bilforstærker tilsluttes bilbatteriet; Brug derfor et IEC-strømforsyningsstik med en 100-amp sikring.

Trin 6

Monter tavlen. Lod pladen i bunden af ​​kabinettet.

Trin 7

Lod de chassismonterede dele på printkortet.

Skær et stykke ledning til hver terminal på hver komponent. Trim en halv tomme isolering fra begge ender. Lod den ene ende af udgangsterminalen på komponenten. Antallet af terminaler afhænger af fabrikat og model for hver komponent. IEC-strømforsyninger har typisk en negativ og en positiv udgangsterminal. Potentiometre har typisk en udgangsterminal og to jordterminaler. Træk alle positive forbindelser med rød ledning til det relevante positive øje på tavlen. Træk alle negative forbindelser med sort ledning til det negative øje. Lod sort ledning mellem jordklemmer og chassisets jordskrue.