Sådan aflodes du ved hjælp af tape

Når du arbejder med lodde, er det undertiden nødvendigt at fjerne tidligere tilsluttede komponenter eller overskydende lodde. En måde at gøre dette på er at bruge et værktøj til fjernelse af vakuum, ofte kaldet en loddesuger. En anden måde at fjerne lodning på er ved hjælp af aflodningstape, undertiden også kaldet loddevæge. Aflodningstape er lavet af kobbertråde vævet sammen for at danne et fladt bånd, der opvarmes hurtigt, når der påføres et loddejern. Båndet absorberer let smeltet lodde. Aflodningstape er især nyttig, når man fjerner lodde, der fastgør integrerede kredsløb til et printkort.

Trin 1

Sæt loddejernet i, og lad det varme helt op. Fjernelse af lodde fungerer ikke, medmindre loddejernet er varmt nok til at opvarme båndet og smelte loddet.

Trin 2

Tilføj en lille smule nyt lodde til det ældre lodde, som du vil fjerne. Dette hjælper ofte med fjernelsesprocessen. Hvis du fjerner loddet, som for nylig blev tilføjet, kan du springe dette trin over.

Trin 3

Læg aflodningstapen på det led, du ønsker at aflode. Den skal have fuld kontakt med loddet led.

Trin 4

Placer loddejernet på aflodningstapen. Rør ikke jernet til selve loddet; Anvend det kun på båndet.

Opvarm aflodningstapen i flere sekunder. Vent til loddet smelter. Det flyder ind i det flettede bånd. Når loddet holder op med at flyde, skal du hurtigt løfte båndet. Loddet skal fjernes fra området.