Sådan ændres standardgengivelsen på SSRS

Standardgengivelsen i Microsoft SQL Server Reporting Services (SSRS) Report Manager leverer rapporten som en dynamisk HTML-webside. Selvom dette typisk er meget nyttigt, er der mange tilfælde, hvor det ville være mere nyttigt at give et direkte link til en Excel- eller PDF-version af rapporten. SSRS Report Manager kan ikke tilpasses meget, men det er muligt at ændre gengivelsesformatet ved hjælp af URL-attributter. Dette giver dig mulighed for at oprette et brugerdefineret, direkte link til den rapport, der gengives i det format, du vælger.

Trin 1

Find den rapport, du opretter et link til ved hjælp af ReportServer-portalen i SSRS. Dette findes typisk på http: // servername / ReportServer. Interfacet vil være minimalt, men viser de samme mapper og rapporter som Report Manager.

Trin 2

Kopier URL'en. Bemærk, at URL'en kan indeholde flere parametre, men den del, du skal kigge efter, er rapportstien, som kan findes mellem "?" og den første "&", hvis nogen findes. I det følgende eksempel er rapportstien "/ Folder / Report% 20Name":

http: // servername / ReportServer? / Folder / Report% 20Name & rs: Command = Render

Trin 3

Opret en ny URL ved hjælp af rapportstien med nogle yderligere parametre for at specificere gengivelsesformatet. Parameteren "rs: Format" angiver gengivelsesformatet for rapporten. Følgende værdier er almindelige for en standardinstallation af SSRS: HTML4.0, MHTML, IMAGE, EXCEL, PDF og CSV. Parameteren "rs: Command" indstillet til "Render" instruerer rapportserveren om at gengive rapporten i det angivne format.

For eksempel, for en URL, der altid gengiver rapporten som et PDF-dokument, skal du bruge følgende:

http: // servername / ReportServer? / Folder / Report% 20Name & rs: Format = PDF & rs: Command = Render

Geng en rapport som et Excel-dokument på denne måde:

http: // servername / ReportServer? / Folder / Report% 20Name & rs: Format = EXCEL & rs: Command = Render