Årsager til, at en iPod ikke fungerer

Selvom det er den bedst sælgende MP3-afspiller på markedet, er Apple iPod ikke uden sin rimelige andel af funktionsfejl og problemer. Af forskellige årsager kan det være, at du holder en iPod, der ser ud til at være stoppet med at fungere. Der er nogle hovedårsager til, hvorfor iPods holder op med at arbejde, og løsninger på, hvordan man løser disse problemer.

iPod er frossen

IPods kører et lille, let styresystem svarende til dem, der findes på pc'er (som Windows og Mac OS). Lejlighedsvis kan iPod-operativsystemet låse op eller fryse, hvilket får iPod til at virke slet ikke, når der trykkes på en knap, på trods af at skærmen stadig er synlig. Hvis dette ser ud til at være problemet, skal du kontrollere, at holdeknappen (eller låsen) ikke er aktiveret, da dette også vil resultere i, at der ikke fungerer nogen knapper. Hvis din iPod faktisk er frossen, er den nemmeste måde at få den til at fungere igen ved at nulstille enheden. Trin til at gøre dette varierer afhængigt af iPod-modellen. Den nuværende 4. generation af iPod Nano (og de fleste med klikhjulet) kan nulstilles ved at skifte hold-knappen til og fra igen og derefter trykke på og holde Menu- og Center-knapperne (Select) nede i ca. 6 til 8 sekunder, indtil Apple-logoet vises.

iPod tændes ikke

Hvis en iPod ikke ser ud til at tænde, skal du kontrollere holdekontakten på enheden. Hvis denne kontakt er aktiveret, mens enheden er slukket, tænder den ikke igen, før holdkontakten er slukket. Hvis det er bestemt, at det ikke er problemet, skal batteriets opladning kontrolleres. Når batteriet ikke længere holder opladet, tænder enheden ikke, men viser et batteriikon på skærmen i et par sekunder. Hvis du ser dette ikon, mens du prøver at starte iPod op, skal du bare slutte det til USB-kablet og lade batteriet oplades, hvilket nogle gange kan tage op til 30 minutter, før iPod'en kan betjenes igen. Hvis der ikke vises noget batteriikon, når du prøver at tænde enheden, kan du prøve at nulstille iPod. Når enheden er nulstillet, skal den tænde, men hvis den ikke gør det, skal batteriet muligvis tømmes først (ved at lade iPod'en være afbrudt i op til 24 timer), og nulstillingsproceduren forsøges igen.

iPod genkendes ikke i iTunes

Nogle gange kan en iPod muligvis ikke genkendes i iTunes-softwaren, når den er tilsluttet en pc. Hvis dette er tilfældet, skal du sørge for, at batteriikonet på enheden viser, at det oplades. Hvis iPod heller ikke ser ud til at oplades, kan problemet være med kablet eller USB-porten på pc'en og ikke med den egentlige iPod. I så fald kan du prøve at bruge et andet kabel eller bruge en anden USB-port eller pc. Hvis iPod'en oplades, men ikke genkendes i iTunes, kan du prøve at nulstille pc'en og genindlæse iTunes-softwaren. Hvis iPod stadig ikke vises, skal iTunes-softwaren muligvis geninstalleres.

iPod synkroniserer ikke medier

Når en iPod genkendes af pc'en og af iTunes, men ikke synkroniseres, kan problemet undertiden være med iPod (der kræver genstart af enheden), men det er oftere i iTunes-softwaren. De fleste brugere, der oplever dette problem, får en fejlmeddelelse, der læser "Forsøg på at kopiere til disken mislykkedes. Der opstod en ukendt fejl (-69)." Når dette sker, skyldes det normalt en manglende kildedestination for en eller flere filer, der forsøger at blive synkroniseret med enheden. Hvis medier flyttes eller flyttes på en pc uden for iTunes, ved softwaren ikke længere, hvor de skal lede efter disse filer. Dette kan løses ved enten at flytte filer, du flyttede tilbage til deres oprindelige mappe, eller ved at pege iTunes til den nye placering af filerne. For at gøre dette skal du gennemse dit iTunes-bibliotek og klikke for at afspille alle sange, der viser et lille udråbstegn (!) Ved siden af ​​navnet. Når du klikker på hver af disse, vil iTunes først bede dig om at flytte den manglende fil manuelt. Dette kan være tidskrævende, hvis du har mange manglende medier, men det er den eneste måde, og det fungerer.

Overvejelser

Når vi prøver at løse ethvert problem relateret til iPod, anbefaler Apple, at alle brugere først implementerer sin "Five R's" -politik en efter en, som involverer Nulstil, prøv igen, Genstart, geninstaller og gendan. Hvis ingen af ​​disse løsninger fungerer til at løse et problem, kan Apple iPods websted let søges efter løsninger på en bred vifte af specifikke problemer, som andre brugere har rapporteret. Hvis alt andet fejler, og du har en lokal Apple-butik i nærheden, kan butikkens Genius Bar give hjælp og indsigt i at løse, hvad der er galt med enhver iPod.