Løs frosne appbutikopdateringer og høj softwareopdateret CPU i OS X

Nogle brugere, der forsøger at installere OS X Yosemite 10.10.4 eller iTunes 12.2, har opdaget, at Mac App Store vil fryse med en endeløs spolende ventemarkør, og opdateringerne vises aldrig. Undersøgelse afslører yderligere, at en proces kaldet 'softwareupdated' samtidig går haywire og forbruger 99% CPU i en ubestemt tid, hvis den ikke bliver overvåget. Hvis du støder på disse problemer, når du forsøger at installere de ovennævnte opdateringer, er der flere mulige opløsninger til dette, men du skal i hvert fald midlertidigt omgå App Store.


Når jeg har fundet dette problem selv, mens jeg forsøgte at opdatere en Mac, kunne jeg løse det ved at installere iTunes manuelt fra kommandolinjens softwareopdateringsmekanisme, som undgår App Store.

For det første, hvis softwareopdatering bruger en betydelig CPU, kan du dræbe processen med følgende Terminal-kommando:

killall softwareupdated

Derefter kan du installere iTunes 12.2 opdatering manuelt med følgende kommandostreng:

softwareupdate -i iTunesXPatch-12.2

Når iTunes 12.2 installeres og ikke længere er tilgængelig som en opdatering, fungerede alt andet fint i App Store som normalt i mit tilfælde.

For nogle brugere har problemet også vedvaret med den faktiske OS X 10.10.4 opdatering.

For at installere OS X 10.10.4 kan du enten forsøge at opdatere fra kommandolinjen eller downloade og bruge Combo Updater. Uanset hvordan du vil sikkerhedskopiere Mac'en på forhånd, som du ville med nogen anden systemopdatering.

Kommandoen til at starte OS X 10.10.4 installationen fra Terminal er som følger:

softwareupdate -i OSXUpd10.10.4-10.10.4

En genstart er nødvendig for at fuldføre installationen.

At få softwareopdateringer fra kommandolinjen resulterer i samme versioner som downloading fra Mac App Store, det undgår bare selve applikationen, som hænger uanset årsagen.

De fleste brugere må ikke støde på dette problem, men hvis du gør det, så lad os vide i kommentarerne, hvis disse løsninger virker for dig.