Lav et SuperDrive-arbejde på ikke-understøttede Mac'er? Er det muligt!

Apple SuperDrive er et eksternt cd / dvd-drev, der læser og skriver til optiske diske, og mens det virker godt med mange Mac'er, er der nogle Mac-modeller, hvor SuperDrive ikke virker som enhver Mac, der tilfældigvis kommer med en indbygget i optisk drev For de computere, der ikke understøtter SuperDrive, bliver der ofte opstillet en fejlmeddelelse, der forbinder enheden, og angiver, at Superdrive "ikke understøttes på denne Mac".

Før du giver op med at bruge en SuperDrive, kan du muligvis bruge en kommandolinje hack metode diskuteret her for at gøre et Superdrive arbejde på enhver Mac, uanset om det understøttes eller ej. Selvfølgelig er der ingen grund til at gøre dette på understøttede maskiner, men for enheder hvor drevet ikke virker, kan det være nyttigt.


Den tilgang, der er beskrevet i denne artikel, vil ændre en Mac-firmware nvram ved hjælp af kommandolinjen, og den er derfor kun egnet til avancerede brugere. Ligesom alt andet, fortsæt på egen risiko, og sikkerhedskopier din Mac, før du begynder.

Sådan laver du SuperDrive-arbejde på ikke-understøttet Mac

 1. Sikkerhedskopier din Mac og data sammen med Time Machine eller din backup-metode, inden du begynder. Dette er bare, hvis noget går galt
 2. Åbn programmet "Terminal", der findes i / Programmer / Hjælpeprogrammer /, eller du kan åbne det via Spotlight
 3. Indtast følgende kommandosyntax ved kommandoprompen præcis som den vises:
  sudo nvram boot-args="mbasd=1"

 4. Tryk på Retur-tasten og indtast administratoradgangskoden, når du bliver bedt om det, som kræves af sudo
 5. Afslut fra terminal
 6. Luk Mac'en ved at gå til Apple-menuen og vælge "Luk"
 7. Tilslut Apple SuperDrive til Mac via USB, når den er slukket
 8. Tænd Mac'en igen, når Mac'en starter igen, skal SuperDrive nu fungere som forventet

Dette skal fungere for at gøre det muligt for en ekstern SuperDrive fra Apple at fungere som forventet på en Mac, som ellers ikke understøttes, men dine resultater kan variere. Lad os vide i nedenstående bemærkninger, hvis dette trick fungerede for dig.

Hvis du beslutter dig for at vende denne justering, eller hvis du finder denne fremgangsmåde ikke fungerede, og du vil vende tilbage til standard nvram-indstilling af den grund eller andre, kan du nulstille Mac PRAM / NVRAM under systemstart eller rydde nvram variabel manuelt fra kommandolinjen også. Enten tilgang vil fjerne "mbasd = 1" -variablen fra firmwareindstillingerne på Mac'en.

Det er ikke helt klart, hvor den originale kilde til denne nvram-kommando kommer fra, men jeg opdagede det i et webkaninhul efter at have fulgt en kommentar tilbage på en SuperDrive-artikel, der førte til en tråd på Apple Discussions og en officiel supportartikel, som beskriver, hvordan en SuperDrive fungerer på ikke-understøttede Mac'er, og hvilke Mac'er gør og ikke understøtter SuperDrive. Tilsyneladende skal enhver Mac uden et optisk drev indbygget understøtte en superdrive, men nogle brugere fjerner manuelt deres optiske drev for at bruge pladsen til en ekstra harddisk, og til tider svigter et indbygget optisk drev også, hvilket fører til scenarier, hvor sådanne en kommando ville være nyttig for at muliggøre støtte til SuperDrive.

Til reference siger Apple, at SuperDrive fungerer sammen med følgende Mac'er:

 • MacBook Pro med retina display (nyere modeller kan kræve en USB-C adapter)
 • MacBook Air
 • iMac (slutningen af ​​2012) og senere
 • Mac mini (slutningen af ​​2009) og senere
 • Mac Pro (slutningen af ​​2013)

Åh, og hvis du undrer dig over at få en Apple SuperDrive til at fungere i BootCamp eller med Windows generelt, vil du følge disse instruktioner for at bruge en Apple SuperDrive i Windows, som gælder både Boot Camp og en generel pc.

Har dette trick arbejdet for at aktivere SuperDrive-funktionalitet til dig? Har du andre tips, tricks eller forslag til at få en Apple SuperDrive til at fungere på en ikke-understøttet Mac? Del dine oplevelser i kommentarerne nedenfor!