Korrekturværktøjer til MS Word

Hvis du skriver et dokument, der skal være fri for alle fejl og poleres til perfektion, har MS Word et antal korrekturværktøjer til rådighed. Værktøjerne gør det muligt for dig at rette, når du går - eller når dokumentet er færdigt, kan du bruge hvert af disse værktøjer til at oprette et rent dokument og sikre, at alt er korrekt.

Spor ændringer

Spor ændringer giver dig mulighed for at foretage ændringer og rettelser i et dokument, mens du sporer ændringerne. Du kan finde sporændringer i fanen "Værktøjer" i tidligere versioner af MS Word og i fanen "Gennemgang" i den seneste version inden midten af ​​2010. Derefter kan du - eller den person, som du sender dokumentet til - acceptere eller afvise ændringerne, skrive eller svare på kommentarer i dokumentet og kontrollere, at al formatering og redigering er korrekt.

Stave- og grammatikkontrol

Stave- og grammatikkontrolværktøjet søger i hele dokumentet efter stave- og grammatikfejl. Du har mulighed for at ignorere eller acceptere rettelserne og vælge fra en liste med andre foreslåede ord og grammatikformat. Hvis du vælger at aktivere stave- og grammatikkontrollen, mens du arbejder, markerer den alle stave- og grammatikfejl med en farvet understregning. Højreklik på den farvede linje giver dig en liste over korrektionsindstillinger.

Ordbog og synonymordbog

MS Word leveres med en indbygget ordbog og synonymordbog. Du kan finde denne mulighed i fanen "Værktøjer" i ældre versioner og fanen "Gennemgang" i nyere versioner. Alternativt kan du fremhæve eller højreklikke på et ord, du vil kontrollere. Du har også mulighed for at downloade ordbøger og tesaurus på andre sprog fra Microsofts websted.

Autokorrektur

Autokorrektur i MS Word korrigerer ofte almindeligt forkert stavede ord og misbrugt tegnsætning. Du kan slå dette værktøj fra eller tilpasse det under fanen "Indstillinger".